Vágólapra másolva!
A bajnokságban listavezető Atlético Madrid sima meccsen vérzett el a Rea Madrid otthonában a spanyol Király-kupa elődöntőjében, és nem sok esélye maradt a visszavágóra. A Barcelona az idei formájához képest javuló játékkal nyert, de sikerét egy kiállítás és egy elképesztő burleszk is segítette.

Élő közvetítés

Spanyol kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Real Madrid - Atlético Madrid 3-0 (1-0)
gól: Insua (öngól - 17.), Jese (57.), Miranda (öngól - 74.)

Az Atlético zsinórban harmadik győzelmére készült a városi rivális ellen, esélyeit növelte, hogy tavaly mindkétszer a Bernabeuban verte meg a Realt.

A szerdai derbin azonban ebből semmi sem valósult meg, az első 40 percben a Real 72 százalékban birtokolta a labdát, és vezetést is szerzett. A hétvégén a La Ligában hárompontos előnyt szerző Atlético egyetlen Turan-fejest leszámítva veszélytelen volt, ötlet és tűz nélküli játékot mutatva.

A Real sem mutatott sok különlegességet, de a hazai pályát folyamatos fölényre váltva be tudott erőltetni egy gólt: Pepe lövése Insua combján megpattanva vált védhetetlen bombává (1-0).

A vendégek a szünet után eljutottak pár gyér akcióig, ám ezzel el is fáradtak, míg odaát a végig remekül játszó Di Maria villanása megduplázta az előnyt. Az argentin kötényt adva varázsolt be egy labdát a védők mögé, Jese jó ütemben robbant be, és eltette a labdát Courtois mellett (2-0).

Ekkor már végképp fel kellett volna ébrednie az Atléticónak, ám kiderült, hogy az addigi szerénykedést nem a taktika, hanem a tehetetlenség okozta. Egyetlen ziccere volt a reklamálás miatt sárgával büntetett Simeone csapatának, egy szöglet után Modric a gólvonalról mentett, két percre rá pedig újabb öngól mattolta a belga kapust. Ezúttal Di Maria lövése pattant meg, a bal sarokra tartó labda a kapu közepébe vágódott Mirandáról (3-0).

A Real egyre jobban belelendült, Ronaldo, Pepe és Morata helyzeténél is csak a szerencse és Courtois mentette meg a kiütéstől a vendégeket, akiknek így is szinte csoda kellene a döntőbe jutáshoz a visszavágón.

Barcelona - Real Sociedad 2-0 (1-0)
gól: Busquets (44.), Zubikarai (60. - öngól)
piros: Inigo Martinez (44.)

A vendégeké volt az első ziccer, Pintónak nagyot kellett védenie a kilépő Vela lövésénél. A folytatásban a Barca folyamatosan támadott, ám a vendégkapus bravúrjai, Messi szabadrúgásánál pedig a kapufa megakadályozta a hazai vezetést. A szünet előtt azonban elfogyott a szerencséje a baszkoknak, ráadásul Busquets góljánál Inigo Martinezt leküldte a bíró reklamálásért.

A Barca tűzijátéka a szünet után sem állt le, de a ziccerek helyett csak a vendégek idétlenkedéséből lett gól: Alexis Sanchez kapufája után a megzavarodó Elustondo szélről nagy erővel rálőtte a kapusára a labdát, akiről az a hálóba vágódott.