Miért húzta be a kéziféket Lionel Messi?

- Real Sociedad's defender Jon Gaztanaga (L) vies with Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi  (R) during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) FC Barcelona vs Real Sociedad semi-final match at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 5, 2014.
Real Sociedad's defender Jon Gaztanaga (L) vies with Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) FC Barcelona vs Real Sociedad semi-final match at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 5, 2014. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
A Marca hat spanyol újságírót kérdezett meg arról, hogy a zsinórban négy Aranylabdát nyert Lionel Messi miért nem tudja hozni a korábban megszokott formáját.

Messiből kiveszett a szenvedély

A körkép egyik véleménye szerint a Barcelona ásza az őszi sérülése után még mindig nem teljesen uralja a testét, emellett még lelkileg sem dolgozta fel a több hónapos kiesést. A La Vanguardiának író Juan B. Martinez hangsúlyozza, Messi csak lépésről lépésre fog újra felpörögni, ráadásul a fő célja idén a foci-vb lesz.

Francisco Cabezas (El Mundo) taktikai okokat talált, azt mondja, Messi az utóbbi időben - vagy az edzője vagy a saját ötletétől vezérelve - ki lett vonva a pálya első harmadából, a középpályán pedig jóval kevésbé tud veszélyes lenni.

Joan Poqui (Mundo Deportivo) hasonló véleményt formált, úgy látja, Messi játékstílusa változóban van. "Nem gondolom, hogy ez egy rossz dolog lenne, egy átváltozáson megy át, de hamarosan újra a régi formájában lesz."

David Bernabeu (Deportes Cuatro) viszont borúlátóbb Messi sérülése miatt. "Párizsi sérülése után soha nem gyógyult meg rendesen, a kulcsmeccsekkel túlzsúfolt versenynaptár soha nem engedte ezt meg neki. Most fizeti meg az árát a túl korai visszatérésnek." Szerinte hiába várják tőle, Messi nem lesz képes a döntő gólokra a ManCity elleni nyolcaddöntős BL-csatákban.

A Radio Marcánál dolgozó José Manuel a jóllakottságot tartja a legfőbb bajnak, ami szerinte egy idő után mindenkit elkap, aki huzamosabb ideig sikeres. "Ráadásul a személyes ügyeitől sem tudja senki sem függetleníteni magát, beszélhetünk akár az adóügyi botrányról vagy csak arról, hogy immár apaként is meg kell felelnie."

Josep Soldado (La Sexta) a túlzott óvatosságra vezeti vissza a bajokat. "Az erőnléte kiváló, de én látok rajta egy mentális blokkot a sérülése és a sérülékenysége miatt. Nagyon jól tudja, hogy a vb-szereplése forog kockán, és sokkal inkább fog majd kockázatot vállalni nyáron, mint a mostani meccseken."