Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport megkereste az olimpiai bajnok futballkapust, Fatér Károlyt, aki az állambiztonsági dokumentumok alapján Forgács nevű informátorként jelentéseket írt. Fatér tagadta, hogy ügynök lett volna, de azt elismerte, hogy külföldi utak után jelentett arról, mit vettek a társak.

"Még hogy én jelentettem a csapattársaimról? Ugyan, kérem! Ez szemenszedett hazugság! Ha én ügynök lettem volna, nem védem ki a ruszkik szemét azon a meccsen" - mondta Fatér, aki 1968. májusában egy szovjetek elleni, 2-0-ra megnyert Eb-selejtezőn védett először és utoljára a magyar válogatottban.

Fatér aztán elismerte, amikor még a Pénzügyőrben védett, egyszer bajba került, és egy Ausztriában vett orkánkabát miatt kihallgatásra kellett mennie, ahol azt mondták neki, ha legközelebb nyugatra utazik, tartsa nyitva a szemét, és írja le, ki mit vett. "Talán ha három-négy alkalommal adtam jelentést, de hát nem volt semmi különös, általában ugyanazt vette mindenki" - nyilatkozta a korábbi kapus, aki visszautasította, hogy jelentést írt a szovjetek elleni meccs visszavágója után - amelyre el sem utazott -, amelyben az állt, hogy a csapattársak Albert Flóriánt támadtak a 3-0-ra elvesztett találkozó után.

"Ha tényleg ügynök lettem volna, miért nem kértek meg a hatvannyolcas mexikói olimpián, amelyen aranyérmet nyertünk, hogy jelentsek? Volt a küldöttségben vagy öt nyomozó, aztán tessék, Varga Zoli mégis le tudott lépni tőlünk" - zárta mondandóját a 74 éves Fatér, aki az élvonalban a Csepelben védett.