Társoldalunk:

Cantona karaterúgását ünnepli a ManUnited tábora

2014.02.21. 14:15

Bizarr megemlékezésre készülnek a Manchester United szurkolói. A Crystal Palace otthonában Eric Cantona-maszkban mennek ki a lelátóra, hogy felelevenítsék a francia focista botrányát.

Cantona 1995-ben a CP-MU bajnokin beugrott a hazai tábor szektorába, és egy karatemozdulattal megrúgta az egyik nézőt. A csatár kilenc hónapos eltiltást és 20 ezer fontos büntetést kapott.

Három hónappal később a FA-kupában újra találkozott a két csapat. A Palace stadionjától nem messze a meccs előtt kocsmai verekedés tört ki, amiben az egyik hazai szurkoló meghalt.

2005-ben tíz évvel az incidens után a MU-szurkolók megpróbálták maszkokkal ünnepelni Cantona tettét, de a maszkokat nem engedték be a lelátóra. Azóta a Palace nem volt a PL-ben, tavaly viszont feljutott, így a két csapat újra összecsap a Selhurst-parkban. A szombati meccsre a vendégek ultrái megint Cantona-maszkokkal készülnek, a Twitteren az egyik manchesteri szurkolói csoport azon sajnálkozik, hogy nem lesz elég maszk.

A közösségi oldalon nem maradt el a Crystal-drukkerek válasza sem, szerintük tahóság egy ártatlan szurkoló halálát ünnepelni. "Ha tényleg Cantona-maszkokkal jönnek ki a meccsre, az teljes szégyen lesz, és mindkét klubot lerántja a mélybe" - írta az egyik szurkoló.

A manchesteriek viszont nem látnak összefüggést a Cantona-akció és az azutáni haláleset között. "Csak a megtévesztett Palace-szurkolók kötik össze a két incidenst, ők mítoszokból táplálkoznak" - jött a manchesteri válasz.