Vágólapra másolva!
Wayne Rooney négy évvel meghosszabbítja 2015-ben lejáró szerződését a Manchester Unitednél.

A BBC azt írja, az angol válogatott csatár heti 300 ezer fontért (110 millió forint) hosszabbít szerződést a klubnál, a 28 éves focista 2019 nyaráig kötelezi el magát.

A 2004 óta a MU-t erősítő támadó 50 ezer fontos fizetésemelést kap annak érdekében, hogy maradjon, eddig heti 250 ezert keresett.

A ManUnited a klub történetének legdrágább hosszútávú szerződését vállalta be, a hivatalos bejelentés is hamarosan megtörténik.

A BBC úgy kommentálta a döntést, nem csupán egy kulcsjátékos megtartásáról van szó. A MU kétségbeesetten demonstrálja, hogy képes megtartani a legjobbjait, még akkor is ha a tekintélye a hazai és az európai mezőnyben is lecsökkent.

Rooney távozása tavaly nyár óta napirenden volt, Alex Ferguson azt mondta, a támadó kérte, hogy eligazolhasson, Rooney ezt később tagadta. A Chelsea több ajánlatot is tett a focistáért, de David Moyes ragaszkodott Rooneyhoz.

A MU a BL-ben nyolcaddöntős, de a PL-ben csak a középmezőnyben van, így ősszel Rooney tíz év után várhatóan először marad BL-meccsek nélkül.