Vágólapra másolva!
A női kézilabda KEK-ben sokan előrehozott döntőnek vélték a Viborg-Ferencváros negyeddöntőt, ehhez képest a dánok a padlóba döngölték a második félidőre teljesen összeomló magyar ezüstérmest. Elek Gábor érthetően kiakadt a játékosaira a mérkőzés után. 

A Ferencváros kilátástalan játékkal, rettenetes védekezéssel 40-32-re kikapott a dán Viborgtól a KEK negyeddöntőjében. A Fradi idén már túl van egy európai csalódáson, a Bajnokok Ligájában nem sikerült továbbjutnia a csoportból (annak a kiesésnek is egy súlyos dániai vereség volt az oka, ott a Midtjylland ellen), a KEK-ben azonban az utóbbi években mindig jól ment a magyar csapatnak, kétszer is megnyerte a sorozatot, és közben mindkétszer elintézte a Viborgot is. Ehhez idén már nagyon komoly bravúr kéne, és a csapat edzője, Elek Gábor sem igazán hisz benne, hogy sikerülhet.

A szakember érthetően roppant csalódottan nyilatkozott az NSO Tv-nek. „Régen tettünk ennyi energiát egy mérkőzésbe, és ez most mégis nagyon rosszul sült el. A kapusteljesítmény, a védekezés… 32 lőtt góllal nem szabadna nyolc góllal kikapni, sőt, kikapni sem szabadna. Elmondtam a játékosoknak is az öltözőben, hogy engem még így nem hagyott szarban csapat. Nagyon kevés esélyünk van a továbbjutásra, pedig még egyszer nem fogunk így kézilabdázni, ebben biztos vagyok. Mindent meg fogunk próbálni, de mivel nincs akkora különbség a két csapat között, amekkorát ma az eredményjelző mutat, ennél fogva nagyon nehéz lesz” – mondta Elek a lefújás után.

Elek Gábor, a Ferencváros kézilabdacsapatának edzője Forrás: AFP/Kisbenedek Attila