Vágólapra másolva!
Az 1994-es brazil válogatott világbajnok sztárja, Romario nem örül, hogy az egészségügy, az infrastruktúra és a gazdaság helyett Brazília 11,5 milliárd dollárt önt a vébérendezésbe. Mindenki korrupt, sőt, egyeseknek még a jó édes anyjukat is! 

Romário tartja a Konföderációs Kupa óta felvett ritmust, és átlag kéthavonta belerúg egy komolyat a FIFA vezetőségébe. Mivel korábban már összefoglalta mondanivalóját, már csak a stíluson tudott némileg újítani.

„Erről a pasasról [Jerome Valcke, a FIFA főtitkára] csak annyit tudok elmondani, hogy a legnagyobb zsaroló a sport világában. És ezt nem egyedül csinálja, hanem a FIFA elnökével [Sepp Blatterrel] együtt, aki pedig egy korrupt tolvaj, a kurva anyját! Bocsánat a kifejezésért, de ilyenekkel kell együtt élnünk” – próbálta teljesen sikertelenül tompítani mondanivalója élét a 48 éves egykori világbajnok.

Üzenet Blatternek Forrás: AFP/Antonio Scorza

Romário egy ideig támogatta a világbajnokság megrendezését (2010 óta Rio de Janeiro állam kongresszusi képviselőjeként), de állítása szerint minél több részletet ismert meg, annál inkább ellenzi. Egy ideje nyíltan támadja a brazil és a nemzetközi szövetséget, egy Guardiannek adott interjúban úgy fogalmazott, „a világbajnokság Brazília történetének legnagyobb lopása lesz.”

Romáriónak az nem tetszik, hogy míg a FIFA majdnem kétmilliárd dolláros adózás utáni haszonnal számol a torna után, a gazdasági gondokkal küzdő ország 11,5 milliárd dollárt költ a tornára úgy, hogy a végén valószínűleg csak kihasználhatatlan stadionok maradnak, profit nem sok.