Lékai Máté Veszprémben folytatja

Lékai Máté, kézilabda
Lékai Máté a férfi kézilabda Eb-selejtező 4. csoportjában vívott Magyarország - Szlovákia találkozón Szegeden 2013. június 15-én
Vágólapra másolva!
Az MKB-MVM Veszprém honlapján jelentette be, hogy két celjei játékost, Lékai Mátét és Gasper Margucot is leigazolta. A magyar válogatott irányító és a szlovén jobbszélső egyaránt hároméves szerződést írt alá a veszprémiekkel. 

A magyar bajnoki címvédő MKB-MVM Veszprém alaposan megerősítette jövő évi keretét a két játékos leigazolásával. A magyar válogatott irányító, Lékai Máté, és a szlovén jobbszélső, Gasper Marguc egyaránt hároméves szerződést írtak alá a BL-nyolcaddöntős veszprémiekkel, mindketten nyáron csatlakoznak új csapatukhoz.

Lékai a magyar válogatott egyik legjobbja volt a januári Európa-bajnokságon, sokan már most az első számú magyar irányítónak tartják. A budapesti születésű játékos az Elektromosból szerződött a Pick Szegedhez, ahonnan két éve a Celjébe igazolt. Egy Szlovén Kupa-győzelem mellett egy szlovén ezüstérme van - egyelőre.

Lékai Máté a magyar válogatottban Forrás: MTI/Kovács Anikó

Lékai mellett két irányítója is van a Veszprémnek Carlos Ruesga és Chema Rodriguez személyében, arról egyelőre nem esett szó, hogy a két spanyol közül távozik-e valaki, vagy a veszprémiek három irányítóval kezdik meg a következő szezont.

A 24 éves Gasper Marguc az európai klubkézilabda egyik legkeresettebb jobbszélsője, stabil tagja a szlovén válogatottnak. Egész pályafutását szülővárosa csapatában, a Celjében tudta le, de a klub köztudottan komoly anyagi gondokkal küzd, így tudta megszerezni a Veszprém. Marguc jelenleg 2. a Bajnokok Ligája góllövőlistáján, a Veszprémmel egy csoportban szerepelt Celje színeiben két meccsen 13 gólt lőtt új csapatának – adta hírül az MKB-MVM Veszprém honlapja.