Vágólapra másolva!
José Mourinho nem érti, miért kapott piros lapot az Aston Villa elleni, 1-0-ra elveszített szombati bajnokin. A Chelsea portugál szakvezetője szerint Chris Foy bíró az első perctől az utolsóig rosszul vezette a mérkőzést, magyarázatot viszont nem adott a piros lapok miatt.

Szombaton Fabian Delph 82. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert hazai pályán az Aston Villa a Chelsea ellen, ezzel a birminghami csapat a Newcastle és a Middlesbrough mellett a harmadik olyan futballklub lett, amely már kétszer is győzni tudott a José Mourinho által irányított Kékek ellen.

A mérkőzésen az indulatok is komoly szerepet játszottak, a vendégektől előbb Willian kapott piros lapot a 69. percben, sőt a ráadásban Ramires és Mourinhót is kiállította bíró. A BBC statisztikája szerint Chris Foy ezzel pályafutása során már hat Chelsea-játékosnak adott pirosat, nála többször - hétszer - csak Mike Dean cselekedte meg ugyanezt.

"Nagyon szerencsétlenek vagyunk, hogy ilyen bírói teljesítményt kaptunk a mérkőzésen. Ez most nem egy hibáról szólt, a bíró 94 percen át rosszul fújt" - nyilatkozta Mourinho a mérkőzés után. "Nem tudom, miért küldtek el a padtól. Megkérdeztem a játékvezetőt is, de nem volt hajlandó beszélni velem. Az esetnél mindenki felugrott, Gabriel Agbonlahor például a kispadról ugrott be a pályára. nem vagyunk szobrok, hogy egy meccsen végig mereven álljunk. Ennyi erővel mindenkit kiállíthatott volna" - mondta, de azt tagadta, hogy a lefújás után a csapatkapitány John Terryvel együtt be akartak hatolni a játékvezető öltözőjébe.

"Az igaz, hogy beszélni akartam vele, udvariasan kértem, adjon öt másodpercet. De nem volt rá hajlandó" - tette hozzá.