Társoldalunk:

Nyílt levél Csányi Sándornak

2014.03.22. 13:57

Hajdó Attila korábbi NB I-es játékvezető nyílt levelet írt Csányi Sándornak, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének, akit arra kért, hogy váltsa le Berzi Sándort és Puhl Sándort, akik nem tesznek meg mindent a magyar játékvezetésért.

Hajdó Attila 2006 és 2010 között az MLSZ Játékvezető Bizottságának elnökségi tagja volt, szerinte jelenleg "a szakmai munka színvonala teljes kudarc a magyar játékvezetésben. Nagy pénz, nagy költekezés, kis játékvezetés." Hajdó arra kéri Csányit, hogy váltsa le a Játékvezető Bizottság elnökét, Berzi Sándort és alelnökét, Puhl Sándort, mert szerinte ezek a személyek nem képviselik kellő méltósággal és felelősséggel a játékvezetést.

A korábbi NB I-es bíró Berzi Sándorról azt írta, hogy "egyértelmű, határozott döntések helyett - langyos vizeken evezve - nem a magyar játékvezetést szolgálja, hanem álszent módon csak a saját érdekeit nézi". Arról, hogy Kassai Viktor nem került be a világbajnoki keretbe, Hajdó szerint Berzi csak egy semmitmondó nyilatkozatot adott ki, "kényelmesen a karosszékből, ezzel lezártnak tekintette az ügyet". Hajdó úgy véli, hogy Berzi "bárkinek odaadja magát a beosztásának és befolyásának fenntartása miatt. Képtelen szemléletváltásra és megújulásra."

Szerinte Puhl Sándor alelnök kiváló bíró volt, de vezetőnek kevés, és képtelen alázattal szolgálni a magyar játékvezetést. "Puskás Öcsi bácsi után szerte a világban képviselhette volna a magyar labdarúgást a vb-döntő vezetését követően, de nem tette. Inkább showman lett. Miért? Mert ez volt a könnyebb, zsírosabb."

Hajdó úgy véli, hogy Puhl Sándor tévében történő szabálymagyarázatai sok esetben egyenesen ellentétesek a labdarúgás szabálykönyvében leírtakkal. "Ez káoszt okoz a nézőknél, csapatoknál és a játékvezetőknél egyaránt. Hogy is lehetne hiteles? A FIFA nem is engedélyezi a játékvezető bizottságba, hogy vezető személy legyen bárki is, aki tévékommentátor. Nálunk ezt lehet?" - teszi fel a kérdést Hajdó.