Vágólapra másolva!
Mindkét manchesteri csapat négyet vágott a Premier League 33. fordulójában, Geráék nagyon fontos győzelmet arattak Norwich-ban, de a csereként beálló magyar támadót hat perccel később le kellett cserélni. Mindkét walesi csapat kikapott, a Chelsea pedig 

A 4-1-es végeredmény ellenére túlzás lenne azt állítani, hogy brillírozott a Manchester City a Southampton ellen. Az első félidő hajrájában még 1-1-re álltak a felek, amikor a City egy elképesztő bírói bakit kihasználva újra megszerezte a vezetést.

A lesvonalon helyezkedő Edin Dzeko a durván kétméteres lesen álló Samir Nasrihoz sarkalta a labdát, még a francia játékos is megtorpant egy pillanatra, olyan egyértelmű volt a helyzet, de a partjelző nem intett, Nasri pedig a kapuba lőtt. Egy perccel később Dzeko fejjel pecsételte meg a Soton sorsát. Ha a vereség nem lenne elég, a Southamptonból a 26. percben le kellett cserélni a térdsérülést szenvedett Jay Rodriguezt.

Győzelmével a City egy pontra feljött a Liverpoolra, amelynél egy meccsel kevesebbet is játszott, azaz vesztett pontokat tekintve továbbra is a manchesteriek vezetik a Premier League-et. A tabella első helyén azonban továbbra is a Chelsea áll, miután simán, 3-0-ra lelépte a Stoke-ot. A londoniak Mohamed Salah góljával szerezték meg a vezetést, aztán Frank Lampard talált be (a büntetőjét védte a Stoke kapusa, de a kipattanót bepofozta), majd Willian lőtte be a meccs legszebb gólját.

A Manchester United is araszol előre, a Newcastle-ban aratott győzelem hőse a télen igazolt Juan Mata volt, aki előbb egy látványos szabadrúgásból, majd egy szemtelenül higgadt csel utáni lövésből szerzett gólt. A United győzelmével a 6. helyre jött fel, de a Sunderlandet fogadó Tottenham vasárnap visszaelőzheti.

Nagyon fontos győzelmet aratott a West Bromwich Albion, Geráék a kiesési elleni harcban közvetlen vetélytársukat, a Norwich-ot győzték le Morgan Amalfitano góljával. A magyar támadó a 77. percben állt be, de egy szerencsétlen ütközés után hat perccel később le kellett cserélni.

Premier League, 33. forduló, eredmények

Aston Villa-Fulham 1-2 (0-0)
Cardiff City-Crystal Palace 0-3 (0-1)
Hull City-Swansea City 1-0 (1-0)
Newcastle United-Manchester United 0-4 (0-1)
Norwich City-West Bromwich Albion 0-1 (0-1)
Chelsea-Stoke 3-0 (1-0)