Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa Liga-negyeddöntőinek második mérkőzésén szenvedett, de továbbjutott a Juventus, simán nyert a Benfica, a Sevilla pedig elgázolta a Portót. A Valencia-Basel a rendes játékidőben nem dőlt el, a hosszabbításban azonban két Basel-játékost is kiállítottak, a csapat összezuhant, végül nagy győzelmet arattak a spanyolok. A sorozat elődöntőiének párosítását pénteken sorsolják.

A Benfica nem hagyott esélyt az Alkmaarnak, Rodrigo duplájával simán elintézték a továbbjutást. Kevesen gondolták volna viszont, hogy a Sevilla is hasonló könnyedséggel intézi el a Portót, a hazaiak gyakorlatilag fél óra alatt eldöntötték a meccset, sőt még emberhátrányban is növelni tudták az előnyüket. A Porto igazából az első meccsen bukott el, amelyen számtalan ziccert hagytak ki a spanyolok ellen, és a két meccsen összesen öt kapufát is rúgott.

A Juventus-Lyon összecsapáson az első húsz percben több minden történt, mint az első meccsen összesen. Conte előzetesen hangsúlyozta, hogy az egész olasz labdarúgás megítéléséért küzdenek, így a Juventus azonnal magához ragadta a kezdeményezést, a Tevez buktatását követő jogos szabadrúgásból pedig Pirlo védhetetlenül csavart a sorfal felett a jobb alsó sarokba, Lopes kapus mozdulni sem tudott. A franciák azonban nem zuhantak össze, keményen küzdöttek minden labdáért, és egy szögletet követően egyenlíteni is tudtak: az elbambuló Marchiso mellől Briand fejelt a kapufa segítségével a hosszú sarokba. A gólváltást követően leült a mérkőzés, a pozíciós játékban egyik csapat sem tudott nagyobb lehetőségeket kialakítani.

A második félidőre sem pörögtek fel az események, a Juventus nem törte magát, a Lyon pedig csak ívelgetésekkel tudott eljutni az olasz kapu közelébe. A jeget Tevez gólja törhette volna meg, de lesről fejelt a kapuba. Ezt követően némileg fokozódott a francia nyomás, ám amikor már a Lyon kezdhetett volna reménykedni, Marchisio távoli lövése megpattant Umtitin, és Lopesnek megint nem volt esélye a hárításra.

Eredmények, Európa Liga-negyeddöntő, második mérkőzések:

Benfica (portugál) - AZ Alkmaar (holland) 2-0 (1-0)
gól: Rodrigo (39., 71.)
továbbjutó: Benfica (összesítésben 3-0-val)



Juventus (olasz) - Olympique Lyon (francia) 2-1 (1-1)
gól: Pirlo (5.), Marchisio (68.) illetve Briand (18.)
továbbjutó: Juventus (összesítésben 3-1-gyel)



Sevilla (spanyol) - Porto (portugál) 4-1 (3-0)

gól: Rakitic (5., tizenegyesből), Vitolo (26.), Bacca (29.), Gameiro (79.), illetve Quaresma (92.)
piros lap: Coke (54.)
továbbjutó: Sevilla (összesítésben 4-2-vel)



Valencia (spanyol) - Basel (svájci) 5-0 (2-0, 3-0)

gól: Paco (38., 70., 113.,), Vargas (43.), Bernat (118.)
piros lap: Diaz (101.), Sauro (106.) - mindketten a Baselből
továbbjutó: Valencia (összesítésben 5-3-mal)

A hosszabbítást jelentő bombagól Pacótól: