Klopp válthatja Martinót a Barcelona kispadján

Gerardo Tata Martino az FC Barcelona edzője
Barcelona's Argentinian coach Gerardo "Tata" Martino gives a press conference at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, near Barcelona, on March 22, 2014, on the eve of the Spanish league football match Real Madrid CF vs FC Barcelona. AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Tata Martino nem érzi jól magát, és mivel kifogyott mögüle a támogatás, távozni akar a Barcelonától, a klub pedig nem gördít akadályt az útjába. A Barca a hírek szerint a Borussia Dortmund vehemens edzőjét, Jürgen Kloppot ültetné Martino helyére. 

A katalán sport.es úgy tudja, a Granada elleni vereség után biztossá vált, hogy a szezon végén elért eredményektől függetlenül Tata Martino távozik a Barcelona éléről. A sportlap szerint mindkét fél arra a következtetésre jutott, hogy jobb, ha az argentin edző nem tölti ki kétéves szerződése második felét, így valószínűleg közös megegyezéssel bontják fel a szerződést.

Tata nem érzi jól magát a klubnál, állítólag elszigetelődött, a klub szerinte nem támogatja olyan erővel, amire szüksége lenne. A Barca viszont az edzőben nem látja az erőt, hogy képes lesz felülkerekedni a klubot sújtó súlyos gondokon (könnyen lehet, hogy a Barca bő egy hét leforgása alatt minden fronton elbukik). A Sport visszautal arra is, hogy a gondok nem most kezdődtek, hiszen értesüléseik szerint a Barca már februárban tartott titkos edzői meghallgatásokat.

Jürgen Klopp, jöhet a tolmács! Forrás: AFP/Olly Greenwood

A Barcánál már értékelték a lehetőségeket, és bár úgy tűnik, képben van Ernesto Valverde, Louis Enrique és Andre Villas-Boas is, a két legesélyesebb jelölt Diego Simeone és Jürgen Klopp, közülük is a német szakember tűnik valószínűbbnek.

A Barcánál úgy gondolják, bár fontos a taktika is, a legfontosabb, hogy olyan edzője legyen a csapatnak, aki képes motiválni a játékosokat, és erre Kloppnál nincs alkalmasabb szakember. A Dortmund vezetőedzője tavaly a BL döntőjébe vezette csapatát, idén csak szerencsétlen körülmények között esett ki a Real Madriddal szemben.