Az Atlético játékát is megölték Mourinho gladiátorai

Terry, Chelsea, Atlético Madrid
Chelsea's defender John Terry sits on a stretcher are injury during the UEFA Champions League first leg semi-final football match Club Atletico de Madrid vs Chelsea at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 22, 2014. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
A Chelsea focistái megcselekedték, amit megkövetelt tőlük José Mourinho vezetőedző, a Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsét végigvédekező angolok 0-0-s döntetlent játszottak idegenben a spanyol bajnokság listavezetőjével, az Atlético Madriddal.

BL, elődöntő, 1. mérkőzés:
Madrid, Vicente Calderón Stadion, v: Eriksson (svéd)
Atlético Madrid (spanyol) - Chelsea (angol) 0-0 - élő közvetítés
Atlético Madrid:
Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luis - Gabi, Mario Suárez (Sosa, 80.) - Raúl García (David Villa, 86.), Diego (Arda Turan, 60.), Koke - Diego Costa
Chelsea:
Cech (Schwarzer, 18.) - Azpilicueta, Cahill, Terry (Schürrle, 73.), Ashley Cole - Mikel, David Luiz, Lampard - Ramires, Willian (Ba, 94.) - Fernando Torres
sárga lap:Gabi (75.), Miranda (89.), ill. Lampard (64.), Mikel (75.)

José Mourinho rekordot döntött, eddig ő és Sir Alex Ferguson is hét-hét BL-elődöntőt vívott, Mourinho most nyolcadszor vezette aktuális csapatát az elődöntőbe. Zsinórban ötödször jutott be a négy közé, igaz, a legutóbbi hármat elbukta, míg az ellenfél edzője, Diego Simeone az első BL-elődöntőjére készült. Fernando Torres miatt is érdekes volt a párharc első meccse, hiszen a Chelsea csatára a madridiaknál nevelkedett, és onnan igazolt az angolokhoz. A hazaiaknál csak Arda Turan nem volt egészséges, de a kispadra azért leülhetett, a Chelsea-nél Ivanovic sárga lapok, Eto'o és Hazard sérülés miatt nem léphetett pályára.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy várni lehetett a kezdőcsapatokat látva, hiszen a Chelsea-nél a "támadóhármas" a Ramires, Willian, Fernando Torres trió volt papíron, a pályán azonban csak a spanyol csatár küzdött elől egyedül, írhatnánk, hogy több-kevesebb sikerrel, de igazából szinte semmilyen sikerrel. Mourinho ugyanazzal a taktikával küldte a pályára csapatát, amellyel gyakorlatilag minden idegenbeli meccsen, stabil védekezésből gyors kontrákra rendezkedett be az angol együttes.

Többször is egymásnak estek a játékosok Forrás: AFP/Dani Pozo

Az Atlético Madrid ment előre lelkesen, majd rájött, hogy a betömörülő Chelsea ellen átlövéssel kell próbálkozni, de ebből is az első valamire való próbálkozásra a 34. percig kellett várni. Mario Suárez 25 méteres, remekül elcsavart lövését hatalmas bravúrral tolta ki a Chelsea kapusa, aki ekkor már nem Petr Cech, hanem Mark Schwarzer volt. A cseh kapus ugyanis a 18. percben rosszul esett a földre, megsérült, és le kellett cserélni.

A második félidőre az Atlético taktikát váltott, a Chelsea nem. Beívelésekkel és belöbbölésekkel próbálkoztak a spanyolok, azzal, amivel egy angol csapatot nehezen lehet megverni, viszont a jobbhátvédet, Azpilicuetát csak az nem fejelte le, aki nem arra járt. Ennek ellenére vagy a csatárok hibáztak, vagy a Cech helyére remekül beugró, 41 éves Schwarzer védett.

Cech mellett Terry is megsérült Forrás: AFP/Javier Soriano

Mourinho csapata már a második félidő elején elkezdte az időhúzást, lassan végezték el a bedobásokat, folyamatosan reklamáltak, sérülést imitáltak, ezzel felhergelték az ellenfelet, és többször is egymásnak estek a játékosok. John Terryt is szimulálással vádolták, amikor a földre feküdt a lábát fogva, de a csapatkapitány valóban megsérült, őt is le kellett cserélnie a portugál szakembernek. Végül Mourinho szokásos taktikája érvényesült, a 0-0-val talán a Chelsea várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót. A meccsen sárga lapot kapott többek között az angoloktól Lampard és Mikel, a spanyoloktól Gabi is, ők mind a hárman kihagyják a londoni találkozót.