Vágólapra másolva!
Bíróságra készül Lipcsei Betta, aki beperelt néhány médiát, amiért összefüggésbe hozták a bundabotránnyal. Nem érti, volt focista barátja miért vallott rá - írja a Blikk.

A modellként és a Sport Televízió műsorvezetőjeként is ismert szépség korábbi barátja, az ügyben vádlottként érintett H. Gábor évén lett érintett, az egykori focista ugyanis – később visszavont – vallomásában terhelő dolgokat mondott róla.

H. Gábor 2011. november 23-án azt állította a nyomozóknak, hogy Lipcsei Betta tudott a 2008. november 9-én lejátszott Siófok-ZTE (1-4) bajnoki meccs manipulálásáról. A férfi akkor arról beszélt, hogy bár társaival végül el akartak állni a csalástól, mivel szerelme már fogadott az eseményre, így mégis megszervezték a bundát. H. Gábor később visszavonta vallomását.

Lipcsei Betta most beszélt először részletesebben a kínos témáról a FEM3 Másképpen című műsorában. "Ez egy lényegtelen dolog volt, igazából csak az újságírók csináltak botrányt egy nem létező ügyből, hitelrontási perek vannak kitűzve. Lesokkolódtam, amikor megláttam ezeket az újságcikkeket" – mondta a tévéműsorban Lipcsei, aki nem érti, miért vallott rá egykori kedvese.

Lipcsei Betta nem érti, miért vallott rá korábbi barátja Fotó: Mudra László - Origo

Az egykori barátja, H. Gábor először azt közölte a nyomozókkal, Lipcsei Betta tudott a bundázásról, később a vallomását visszavonta. "Később visszavont vallomás alapján írtak erről a lapok. El nem tudom képzelni, mi volt ezzel a volt párom célja, nem is szeretném minősíteni a tettét, de nem is akartam erről beszélni vele. Régen alkottunk egy párt, fiatal szerelmesként hosszabb ideig voltunk együtt. Nem tudom, hogyan jutott el a sokkoló vallomásáig, de már nem is kívánok ezzel foglalkozni. Mondani senkiről semmi rosszat nem szoktam, főleg nem nyilvánosan, ez nem az én stílusom."

A Blikk úgy tudja, hogy Lipcsei Betta három médiumot perelt be jó hírnév megsértéséért, és a tárgyalások májusban kezdődhetnek el. Érdekesség, hogy információink szerint volt szerelme, a bundabotrányban vádlott, rá valló H. Gábor ellen nem tett panaszt, sőt a focista korábbi ügyvédje, Bérdi Zsolt képviseli őt a bíróságon.