Tanul-e a Bayern a madridi leckéből?

Madrid, 2014. április 23.
Daniel Carvajal, a spanyol Real Madrid (fent) és Mario Mandzukic, a német Bayern München játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2014. április 23-án. (MTI/EPA/Javi
Madrid, 2014. április 23. Daniel Carvajal, a spanyol Real Madrid (fent) és Mario Mandzukic, a német Bayern München játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2014. április 23-án. (MTI/EPA/Javier Lizon)
Vágólapra másolva!
Egy hibát biztosan elkövetett Josep Guardiola a Real Madrid-Bayern München Bajnokok Ligája-elődöntőn, a nagy kérdés, felülírja-e ezt a keddi visszavágón, és elég lesz-e a továbbjutáshoz?

Ha nincs tévéközelben, nézze élőben a Bayern München-Real Madrid meccset itt!

Andy James, az UEFA müncheni tudósítója a német lapok átböngészése után határozott tanulságot vont le a múlt heti Real-Bayern ütközetből. A Real mindkét belső védője, Pepe és Sergio Ramos, nagyon jó a levegőben, így a Bayern hiába tette a kezdőbe Mario Mandzukicot, kettejük ellen semmit nem tehetett.

Noha az első félidőben többet támadó Bayern a folytatásban érezhetően elfáradt, a hajrában mégis veszélyes tudott lenni, miután Guardiola becserélte Götzét és Thomas Müllert (72., és 74. perc).

A meccset 1-0-ra nyerte a Real, ami nem túl nagy előny, ám az mindenképpen kedvez a számára, hogy nem kapott gólt hazai pályán. A visszavágón óriási nyomás nehezedik majd a spanyolok védelmére, a kérdés, milyen támadóalakzatot küld majd pályára Guardiola.

Mandzukiccsal elbánt a madrid védelem Forrás: MTI/EPA-EFE/Javier Lizon

A katalán mesternek még egy dilemmával szembe kell néznie: az első meccsen Philipp Lahm volt az egyetlen védekező középpályás, a Bayern uralta is a játékot kezdetben, úgy tűnt, idő kérdése, hogy feltörje a madridi védelmet. Egy gyors kontra azonban mindent megváltoztatott, a Real önbizalma megnőtt, onnantól kezdve már nem játszott alárendelt szerepet.

Végül Götze és Müller becserélése mellett a középpálya átalakítása is kellett a Bayernnek a jó hajrához: Rafinha helyére beállt Javi Martínez, Lahm visszaállt jobbhátvédnek és lejött Schweinsteiger. Guardiola maga is elismerte a meccs után, hogy talán túl későn reagált, ám most adva lesz egy újabb 90 perc, amin hasznosíthatja a tapasztalatait.

Kérdés, hogyan reagált minderre Carlo Ancelotti? Vajon a Real megelégszik majd félidőnként két kontrával, vagy igyekszik feljebb tolt játékkal megakadályozni a túlzottan erős Bayern-nyomást? Kedd este 20.45-től kiderül.