Társoldalunk:

A Barca megválna Fabregastól

2014.05.01. 14:22

Spanyol lapértesülések szerint a Barcelona a nyáron fontolóra veszi Cesc Fabregas eladását. Miután egyre kisebb a valószínűsége, hogy a csapat bármit is nyerjen idén, a katalán akadémián nevelkedett, de az Arsenaltól igazolt Fabregas lett a bűnbak a szurkolók szemében, és már Fabregas is megpendítette, hogy „elgondolkodik a jövőjén.” Arsene Wenger készenlétben. 

Fabregast kifütyülte a Camp Nou közönsége az Athletic Bilbao felett aratott győzelem után, és a nyáron szerződése utolsó évébe lépő támadónak nem ez volt az első incidense a közönséggel. Pedig a statisztikák nem azt mutatják, hogy ne menne neki a játék, 14 gólpasszánál senki nem adott többet a csapatban, és csak Sergio Busquets lépett (eggyel) többször pályára, mint a 42 meccsnél járó Fabregas.

A spanyol lapok szerint nem csak a játékos hullámzó teljesítménye az oka, hogy a klub túladna rajta, hanem az is, hogy a 34 éves Xavi és a 30 évébe lépő Iniesta mellé olyan játékost szeretnének, aki gyorsabb Fabregasnál. A támadó még csak 28, és egyébként sem valószínű, hogy ne találnának neki gyorsan csapatot, ha komolyak a Barca szándékai. David Moyes már a nyáron megkörnyékezte, de akkor a katalánok még nemet mondtak.

Vége a szerelemnekForrás: AFP/Lluis Gene

A kérők között természetesen szerepel az Arsenal is, bár hivatalosan csak annyit közöltek, „mérlegelik Fabregas visszatérésének lehetőségét.” Valójában azonban Arsene Wenger mostanában „többször is hosszasan beszélgetett Fabregasszal”, és nem elképzelhetetlen, hogy a játékos szerződésébe illesztett visszavásárlási záradékkal élni fog az Arsenal.

Az angol sajtó úgy tudja, a visszavásárlási záradék 29 millió eurós fix árat szab meg, ami nem kevés, de alig több, mint fele annak az összegnek, amit tavaly nyáron Wenger Mesut Özilért fizetett a Real Madridnak.