Társoldalunk:

"A Chelsea nem focizásra lett felkészítve"

2014.05.01. 13:19

José Mourinho szerint egy perc alatt bukott el a csapata az Atlético Madrid ellen, Eden Hazard-nak azonban sokkal érdekesebb meglátásai voltak a meccsel kapcsolatban. Diego Costa szerint az Atléti zseniálisan futballozott, Diego Simeone már a döntőre gondol. 

José Mourinho vezetőedző szerint minden egy perc alatt változott meg csapata, a Chelsea Bajnokok Ligája elődöntőjén, amelynek szerdai, londoni visszavágóján az Atlético Madrid végül 3-1-re győzött, s így továbbjutott.

"Egyetlen perc bizonyult döntőnek. Az Atlético kapusa lehetetlennek tűnő védést mutatott be, így ahelyett hogy mi kerültünk volna 2-1-es előnybe, az ellentámadásból a rivális büntetőhöz jutott és szerzett vezetést. Ez teljesen megváltoztatta a meccset" - mondta a portugál tréner, aki sorozatban negyedik elődöntőjében maradt alul együtteseivel. "Ezek a meccsek apró részleteken dőlnek el, ebben a percben pedig két ilyen apró részlet is volt".

Mourinho hozzátette, az első félidő inkább a Chelsea-é volt, de a spanyol gárda második találata után már kontrollálta a meccset, nagy önbizalommal játszhatott, így "egy csapat volt a pályán", míg saját játékosai úgy érezték, elvesztették a meccset.

Kicsit tovább ment Eden Hazard, aki szerint "A Chelsea nem futballozásra lett felkészítve. Kontrákból jók vagyunk, kicsit hasonlót terveztünk, mint amit a REal Madrid megvalósított Münchenben. 

José Mourinho és Diego SimeoneForrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője a találkozó után rögtön a fináléra tekintett előre, ahol a városi rivális Real Madrid lesz az ellenfél. "Az az igazság, hogy jól ismerjük egymást, így izgatottan várjuk az összecsapást". Diego Costa szerint pedig a csapat briliánsan futballozott, a játékosok mindent megtettek a fináléba jutásért és megérdemeltnek nevezte mind a saját döntőbe kerülésüket, mind a Real Madridét.

Az Atlético május 24-én, Lisszabonban története során másodszor játszhat a legrangosabb európai kupasorozat aranycsatáján, de először győzhet, mivel negyven évvel ezelőtt, 1974-ben elbukott a döntőben. Ezzel szemben a Real története tizedik BEK- vagy BL-elsőségére hajt. Érdekesség, hogy spanyol házidöntő 2000 után másodszor jött létre - akkor a Real Madrid a Valenciát múlta felül a fináléban -, de abban mégis kuriózum a mostani párosítás, hogy most először ugyanannak a városnak két csapata találkozik majd a trófeáért.

Ami az Atlético Madrid mellett szól, hogy 2008 óta vagy az FC Barcelona, vagy a katalánokat búcsúztató csapat nyerte a BL-t, márpedig ezúttal a negyeddöntőben a spanyol főváros piros-fehér alakulata ejtette ki a Barcelonát.