Vágólapra másolva!
A 30 éves férfi kórházban van, két másik szurkoló is megsérült. Napoli-Fiorentina meccs lett volna.

Egy szurkolót mellkason lőttek Rómában, nem sokkal a Napoli-Fiorentina labdarúgó olasz kupadöntő előtt. A La Repubblica című napilap beszámolója szerint a meglőtt 30 éves férfit súlyos állapotban szállították korházba, egy rendőrt pedig egy petárda sebesített meg. A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy egy drukkert mellkason lőttek, az AGI hírügynökség jelentése szerint pedig már a fegyvert is megtalálták.

A BBC közlése szerint Napoli-szurkoló a súlyosan sebesült férfi. A brit közmédia szerint a lövöldözés körülményei tisztázatlanok, és bár voltak összecsapások a rivális szurkolók között a stadion környékén, egyelőre úgy tűnik, a lövöldözés nincs kapcsolatban ezekkel. A hatóságok szerint nem zárható ki a rendőrséget kövekkel és palackkal dobáló helyi AS Roma ultráinak szerepe sem a lövöldözésben.

További két szurkoló is megsebesült, őket is kórházba szállították. A Guardian azt írta, ők is Napoli-szurkolók. A brit lap szerint a lövöldözés Róma külvárosában volt, ahol a Napoli-szurkolók gyülekeztek. Az egyik szurkolót karon, egy rendőrt pedig kézen lőttek, írta a lap, hozzátéve: a rendőrség egyelőre csak a mellkason lőtt férfi esetét erősítette meg.

A találkozót eredetileg 21 órától rendezték volna meg.