Vágólapra másolva!
Az önkényes szabadságra vonuló Huszti Szabolcs vállalja a felelősséget és a következményeket, de úgy érzi, ez volt a helyes döntés, mert elfáradt a szezon során. Azt is elmondta, nem akar mindenáron hallgatni, de ha eladják, azt szeretné, hogy a Hannover jól járjon.

Kiakadt Huszti Szabolcsra a Hannover vezérkara, miután a magyar légiós engedély nélkül megkezdte szabadságát, és nem maradt a csapattal a levezető edzésékre és edzőmérkőzésekre.

"Miután sikerült kiharcolni a bennmaradást, jeleztem a vezetőknek, hogy nagyon elfáradtam, és a bajnokság után lekötött barátságos meccseket nem tudom vállalni. Színlelhettem volna sérülést, de a sunyi megoldások nem rám jellemzőek. Természetes és jogos, ha ezért megbüntetnek, vállalom a felelősséget és a következményeket is, megértem és elfogadom a büntetést, a szurkolók csalódottságát. Mégis azt tartottam ebben a helyzetben helyes és felelős döntésnek, ha elutazom a családommal pihenni. Régen lefoglalt úton Ausztriában vagyunk, s június 26-án frissen, feltöltődve ott leszek az első edzésnapon, a fizikai teszten" - nyilatkozta Huszti a fourfourtwo.hu-nak.

Huszti a szezonban harminc bajnokin játszott, ezeken tíz gólt lőtt és kilenc gólpasszt adott, amivel megnyerte a Hannover házi pontversenyét. Felmerült, hogy Huszti azért vágott bele a szabadságba, mert távozni akar a klubtól a nyáron, de ő ezt tagadta.

"Még egy évig érvényes a szerződésem, s természetesen harmincegy évesen nem mindegy számomra, hogy mi lesz azután, ezért örömmel venném a klub szerződéshosszabbítási szándékát, mert nagyon szeretem ezt a csapatot, akár a visszavonulásomig is játszanék itt. Meg kell azonban hallgatnom minden további ajánlatot is. Nem feltétlenül akarok távozni, de ha a klubnál ezt a megoldást látják jobbnak, szeretném, ha most is jól járna a Hannover az eladásommal. A télen például egy klub a jelenlegi fizetésem dupláját ajánlotta, de abban a nehéz helyzetben nem akartam ezzel nyomást gyakorolni a Hannover vezetőire, arra koncentráltam, hogy az edzőváltás után kiharcoljuk a bennmaradást” - mondta a válogatottságot lemondó Huszti. A Hannover a 10. helyen zárt a 18 csapatos mezőnyben.