Elázott a Pancho Aréna

Felcsút, 2014. április 26.
A labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában vívott Puskás Akadémia - Videoton FC találkozó a felcsúti Pancho Arénában 2014. április 26-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Felcsút, 2014. április 26. A labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában vívott Puskás Akadémia - Videoton FC találkozó a felcsúti Pancho Arénában 2014. április 26-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Nem tudták pénteken megrendezi a Puskás Akadémia és a DVSC-TEVA mérkőzését a labdarúgó OTP Bank Ligában. A felcsúti stadion játékterét építő kft. ügyvezetője szerint ilyen mennyiségű és intenzitású eső után Európa egyetlen pályáján sem lehetne meccset rendezni.

A 29. forduló nyitótalálkozójára a felcsúti Pancho Arénában került volna sor 19 órától, Bognár Tamás játékvezető azonban úgy ítélte meg, hogy nem lehet futballozni a felázott pályán, mivel a leejtett labda nem pattant fel a tocsogó fűből.

A játéktéren a nagy esőzések miatt a kezdés tervezett időpontjában állt a víz, ráadásul továbbra is esett az eső.

A játékosok nem is mentek ki melegíteni a szokott időben, majd a bíró 18.50-kor ellenőrizte utoljára a játékteret, és akkor döntött a halasztásról.

Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője a két klub és a szövetség illetékeseinek egyeztetését követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy az újrajátszás időpontjáról egyelőre nem született döntés, arról a versenybizottság határoz, várhatóan a hétfői ülésén. A csapat hazautazik, és készül a következő mérkőzésre - tette hozzá Kondás.

Biztonsági emberek állnak a szakadó esőben a felcsúti Pancho Arénában Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője közölte, hogy ők is a következő találkozóra összpontosítanak, a hétvégén is lesznek edzéseik.

Végh Gábor, a Pancho Aréna játékterét építő Pharos ’95 Kft. ügyvezetője szerint a problémát az okozta, hogy a hatalmas vízmennyiség nagyon rövid idő alatt zúdult le, és a talaj nem bírta átereszteni. Hozzátette, hogy a pálya alatti csövezés bármekkora vízmennyiséget el tud nyelni, amennyiben a föld átereszti. Szerinte ilyen mennyiségű és intenzitású eső után Európa egyetlen pályáján sem lehetne mérkőzést rendezni.

A Puskás Akadémia pénteken búcsúzott volna el spanyol játékosától, Francisco Gallardóról. A 60. magyar élvonalbeli fellépésére készülő, 34 éves középpályás befejezi a pályafutását, ám a búcsúra pár napot még várni kell.

A Debrecen egy győzelemmel gyakorlatilag megnyerte volna a bajnokságot, a második Győr gólkülönbsége ugyanis tizennyolccal rosszabb, mint az éllovas csapaté.

A rizsföldeket idézte az Aréna gyepje Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt