Vágólapra másolva!
Veszélybe került Bogdán Ádám karriere a Bolton Wanderersnél, a magyar kapus ugyanis az edzője szerint talán túl jó ahhoz, hogy a klub büdzséjének megfelelő, új szerződést kapjon.

"Ádám nagyon jól teljesítményt nyújt és élvezi is, amit csinál. Ő mindenképpen egy olyan játékos, akinek a lejáró szerződésére oda kell figyelnünk" - nyilatkozta Dougie Freedman a Bolton Newsnak.

A 25 éves magyar kapusnak még egy évig érvényes a szerződése, és a Boltonnak tényleg figyelnie kell, mert fél év múlva, télen - a Bosman-szabály alapján - Bogdán bármely másik klubbal ingyenes előszerződést köthet. Ha egy csapat számára fontos egy játékos, akkor egy évvel a szerződése lejárta előtt két dolgot tehet: vagy eladja minél drágábban, vagy felajánl a focistának egy új, hosszabb időre szóló szerződést, általában az eredetinél jobb feltételekkel.

A Boltonból és a válogatottból is kirobbanthatatlan, szerintünk a Premier League-ben lenne a helye Forrás: MTI/Beliczay László

A Bolton trénere most azon gondolkodik, hogy melyik lenne a legjobb megoldás, ám Freedmen tisztában van vele: a klub nem biztos, hogy megengedheti magának az Angliában is elismert kapusnak számító Bogdán magasabb fizetéssel járó szerződéshosszabbítását.

"Figyelemmel kell lennem a büdzsénkre is. Itt tartunk most - meg kell találnom az egyensúlyt. Meg kell néznem, mennyi pénzünk van, és dönteni arról, hogy melyik a jobb megoldás, ha megpróbáljuk eladni, vagy tovább építjük a csapatot vele együtt. Nagyon sok dolgot figyelembe kell vennünk. De bármi is lesz, mindenképpen tiszteljük Ádámot és nagyon örülünk, hogy a csapatunk tagja" - tette hozzá a Bolton edzője.

A Bolton 14. lett az angol másodosztály nemrég véget ért idényében: a közvetlen feljutást elérő Burnleytől 34, a PL-rájátszást még épp elcsípő Brigtontól 13 ponttal maradt el, a legjobb kieső Doncastert pedig 15 ponttal előzte meg.