Vágólapra másolva!
A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatott 4-2-re legyőzte az U23-as angol játékosokból álló C-válogatottat. A Mészöly Géza által irányított korosztályos csapat a szünetben már 2-0-ra vezetett, nyerhetett volna nagyobb különbséggel is. 

Magyarország (U19)–Angol C-válogatott (U23) 4–2 (2–0)
Szusza Ferenc-stadion, 500 néző. Vezette: Oláh G. (Tóth II V., Bozó)
Magyarország: Székely – Medgyes, Bobál D., Asztalos, Tamás – Mervó, Nagy D. – Farkas Z., Kalmár, Varga Sz. – Bobál G. Csere: Bobál D. helyett Lenzsér a 60., Varga Sz. helyett Kővári a 60., Farkas Z. helyett Tóth L., Mervó helyett Zsótér, Bobál G. helyett Vida K. mindhárom a 65., Tamás helyett Csábi a 72. percben. Szövetségi edző: Mészöly Géza
Anglia: Coughlin – Macdonald, Roberts, Franks, Fritzpatrick – Payne, Bradley, Gallagher – Marwood, Taylor, Maddison. Csere: Marwood helyett Frear, Bradley helyett Norwood, Macdonald helyett Yiadom, Maddison helyett Marsh-Braun mindannyian a szünetben, Franks helyett Demetriou a 62. percben. Szövetségi edző: Paul Fairclough
Gólszerzők: Bobál G. (1–0) a 36., Mervó (2–0) a 43., Pearson (2–1) az 51., Varga Sz. (3–1) az 58., Taylor (3–2) a 74., Tóth L. (4–2) a 85. percben

A magyar válogatott kezdte jobban a 3-4 évvel idősebb játékosokkal felálló angol csapat elleni meccset, Bobál Gergely gólja előtt két nagy helyzetet is kihagyott. A Honvéd játékosa után Mervó Bence fejelt gólt még a szünet előtt, majd a szünet után hiába hozta közelebb az angolokat Matthew Pearson, Varga Szabolcs az 59. percben visszaállította a kétgólos különbséget.

Matt Taylor góljával az angolok újra szépítettek, és a korkülönbségből adódó fizikai fölénynek köszönhetően beszorították a magyar válogatottat, de a 85. percben Tóth László egy kontrából eldöntötte a meccset.

Mészöly Géza, az U19-esek kapitánya Fotó: Mudra László - Origo

Nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal, négy gólt szerezni egy idősebb játékosokból angol válogatott ellen kiváló teljesítmény, függetlenül attól, hogy éppen milyen csapattal állnak ki ellenünk - mondta Mészöly Géza a mérkőzés után az mlsz.hu-nak. - Igyekeztünk jól megszervezni a védekezést, az első félidőben ezt sikerült is megoldanunk, a fordulás után azonban váltottak az angolok, és kellett egy kis idő, mire felvettük a ritmusukat. Ismét láttam néhány kiváló egyéni teljesítményt, a csereként beállt játékosok közül is többen jól szálltak be, a későbbi keretszűkítés, az Eb-csapat kijelölése szempontjából csak még nehezebb dolgom lett a meccs után, de természetesen ez kellemes gondot jelent a stáb számára.

Az U19-es Európa-bajnokságot július 19 és 31 között rendezik négy helyszínen, Győrben, Budapesten (Szusza Ferenc Stadion), Gyirmóton és Felcsúton. A magyar válogatott rendezőként biztos résztvevője a nyolccsapatos tornának.