Társoldalunk:

Öt-hat játékost igazolna a Diósgyőr

2014.06.06. 13:21

Pénteken délelőtt hivatalosan is bemutatkozott a Diósgyőr labdarúgócsapatának új sportigazgatója, Árki Gábor, akinek munkáját szakmai tanácsadóként Oláh Ferenc segíti. A klub öt-hat új játékos szerződtetését tervezi, és nagyon szeretné megtartani Futács Márkót.

"Végigvettük a listát, hogy kik vannak és kiket szeretnénk, utóbbiban felállítottunk egy erősorrendet. A DVTK név most már elég erős, és bárki, akivel felvettük a kapcsolatot, készséggel állt a beszélgetések elé" - idézte a Borsod Online Árki Gábort, a Diósgyőr új sportigazgatóját. 

Futács (j.) nem csupán Juhász életét keserítette megForrás: MTI/Illyés Tibor

"Öt-hat fő érkezése reális, de ha lesz rá lehetőség, akkor szeretnénk a keretet egy kicsit meghosszabbítani, hiszen négy sorozatnak megyünk neki, márpedig ezeket csak bő kerettel lehet eredményesen megvívni. Futács Márkó megtartásához komoly extra kellene, az ő esetében nem minden a mi kezünkben van. Márkó kinyilvánította, hogy ha van rá esély, akkor ő szívesen maradna Diósgyőrben."

Árki elmondta, hogy nagy megkönnyebbülés mindenki számára, hogy Tomislav Sivic eltiltását a Magyar Labdarúgó Szövetség egy évre felfüggesztette: "Hatalmas feszültség volt benne, az akkumulátorait lemerítette az elmúlt fél év és a fegyelmi bizottság döntése, de most már újra teljes értékű munkát tud végezni."

Multifunkcionális stadion épül Diósgyőrben

Multifunkcionális stadion épül Diósgyőrben a jelenlegi helyén, a 4,5 milliárd forintos beruházást a központi költségvetésből fedezik - jelentette be Vígh László kormánybiztos. A 15 ezer fős, szükség esetén 20 ezer férőhelyesre bővíthető létesítmény az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 4-es licencének megfelelően épül, valamennyi ülőhely fedett lesz.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elmondta: a májusi labdarúgó Magyar Kupa-döntőben látni lehetett, hogy a várost legnagyobb erővel a Diósgyőr mozgatja. Az új stadion építése egy hosszú, adminisztratív folyamat végére tesz pontot, a kormány egyértelműen támogatta ezt a tervet, mert a legnagyobb vidéki szurkolótáborral a DVTK rendelkezik.

Vígh László elmondta: az új stadion tervezése várhatóan már júliusban megkezdődik, a 12-14 hónaposra tervezett kivitelezés pedig a közbeszerzési eljárást követően indulhat meg, várhatóan a jövő év elején. A kormánybiztos megemlítette azt is, hogy megkezdődött további három stadion rekonstrukciójának előkészítése: a Szombathelyi Haladásé, a Budapest Honvédé és a Videotoné.