Neymar miatt aggódnak a brazilok

focivébé, foci-vb, brazília-chile
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 28: Neymar of Brazil celebrates during a penalty shootout during the 2014 FIFA World Cup Brazil round of 16 match between Brazil and Chile at Estadio Mineirao on June 28, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Paul Gilham/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Brazília szombaton még a Chile elleni továbbjutást ünnepelte, most pedig egy emberként szurkol azért, hogy Neymar felépüljön a Kolumbia elleni negyeddöntőre.

Még csak négy perc telt el a Brazília-Chile negyeddöntőből, amikor Charles Aranguiz keményen eltalálta Neymart, akit ápolni kellett, és később is többször látványosan fájlalta a lábát. Neymarnak a combja sérült meg, és egyelőre nem tudni, sikerül-e összedrótozni a pénteki negyeddöntőre.

Neymart nem kímélték a chileiek Forrás: Europress/Getty Images/Pool

A brazilok tízese a büntetőpárbaj megnyerése után elsírta magát, de azt mondta, ezek az öröm könnyei voltak. "Tudjuk, hogy nem ez volt a legjobban sikerült meccsünk, de óriási volt a vágy bennünk, hogy nyerjünk, és továbbjussunk. Ennyit még soha nem szenvedtem, mindent kiadtam magamból, kaptam egy rúgást, a végén pedig folyton begörcsölt a lábam, nem vágyom semmire, csak pihenésre" - mondta Neymar, aki elismerte, a társaival együtt érezte a nyomást, de félelem nem volt benne.

Aki biztosan nem lehet ott a Kolumbia elleni meccsen, az Luis Gustavo, a védekező középpályás ugyanis begyűjtötte második lapját a tornán, ami eltiltást von maga után.