Diego Costa aláírt a Chelsea-hez

Atlético Madrid, Diego Costa, Raul Garcia
SPAIN, Madrid : Atletico Madrid's Brazilian-born forward Diego da Silva Costa (L) celebrates with Atletico Madrid's midfielder Raul Garcia after scoring their first goal during the UEFA Champions League quarter-finals second leg football match Club Atletico de Madrid vs AC Milan at the Vicente Calderon stadium in Madrid on March 11, 2014. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Aláírt az angol Chelsea labdarúgócsapatához Diego Costa, aki a spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-döntős Atlético Madridot hagyta el. Az átigazolási díjat nem hozta nyilvánosságra a két klub, de lehet sejteni, hogy nem volt olcsó a spanyol válogatott csatár.

A londoni klub kedden közleményben jelentette be a brazil származású, de a jelenleg is zajló világbajnokságon a spanyol válogatottban szerepelt 25 éves csatár szerződtetését. Az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra az angolok, de Costa madridi szerződésében 40 millió eurós (közel 12,4 milliárd forintos) kivásárlási ár szerepelt.

Az előző szezonban az Atlético Madridot 35 találattal segítő Diego Costa megszerzése azt jelenti, hogy ő is pályára léphet a 2012-ben BL-győztes Chelsea színeiben augusztus 10-én a Ferencváros elleni barátságos meccsen, amellyel megnyitják a magyar klub új stadionját. A Chelsea kedden egy évvel meghosszabbította 41 éves kapusa, a 109-szeres ausztrál válogatott Mark Schwarzer szerződését.

Az Atlético Madridból a Chelsea-be igazolt Diego Costa Forrás: AFP/Javier Soriano

Távozik viszont a londoni együttesből két 33 éves játékos: az angol védő, Ashley Cole, és a kameruni támadó, Samuel Eto'o. A 118-szoros kameruni válogatott Eto'o kontraktusa lejártával hagyja el az előző idényben bajnoki harmadik Chelsea-t, amelyben egy szezont töltött, ezalatt 21 mérkőzésen kilenc gólt szerzett. Ashley Cole - aki 107 alkalommal lépett pályára az angol nemzeti együttesben - már májusban bejelentette, hogy nyolc év után távozik a klubtól, mivel lejárt szerződését nem hosszabbítja meg.

A londoni csapat korábban megszerezte Cesc Fabregast a Barcelonától, viszont elengedték a védelem oszlopos tagját, David Luizt a Paris Saint-Germainhez. Tizenhárom idény után elhagyta a Chelsea-t a klub élő legendája, Frank Lampard is.