Vágólapra másolva!
A magyar futballban nem is számít igazán groteszknek, hogy a kupaősz nyár közepén kezdődik, és a nemzetközi porondra 16 év után tért visszatérő DVTK pont nagy riválisa, a Debrecen stadionjában játssza első meccsét. Arra még azért felkapjuk a fejünket, hogy az egy félidőt emberhátrányban játszó máltai Birkirkara kis híján kétszer is egyenlített a magyar csapat ellen. 

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Diósgyőri VTK-Birkirkara (máltai) 2-1 (1-1)
Debrecen, 6000 néző, v: Villamayor (andorrai)
gólszerzők: Barczi (34.), Bacsa (93.), illetve Bissi (36.)
kiállítva: Bissi (46.)
sárga lap: Okuka (76.), illetve Bissi (19., 46.), Moreno (77.)

Diósgyőr: Rados - Okuka, William Alves, Kádár, Husic (Marjanovic, 68.) - Barczi, Elek, Nikházi, Gosztonyi (Bori, 56.) - Bacsa, Grumics

Birkirkara: Sánchez - Bissi, Vukanac, Moreno - Z. Muscat, Sciberras (Agius, 75.), Fenech, Zerafa - Herrera, Vella (Ledesma, 82.), Camenzuli (Scicluna, 60.)

A Ferencváros gyenge játékkal elért máltai döntetlenje után a Diósgyőr egy másik máltai csapattal, a Birkirkarával nézett szembe az Európa Liga első selejtezőkörében. A kupadöntős diósgyőriek játéka erősen hajazott a Fradiéra, a máltaiaknak legalább annyi helyzetük volt (a felső lécet is eltalálták), mire a magyar csapat egy szép támadás végén megszerezte a vezetést.

Bacsa Patrik szép indítása után Nikházi Márk passzolt vissza az alapvonalról, Barczi Dávid közelről a rövidbe passzolt. A DVTK nem egész egy percig örülhetett a vezetésnek, Matheus Bissi 35 méterről életerős lövéssel lepte meg Ivan Radost, aki belepkézte a máltaiak szabadrúgását. Az eredménynél is sokkolóbb volt, hogy a játék képének tökéletesen megfelelt az 1-1 a szünetben.

Nem volt minek örülnie a diósgyőri szurkolóknak Forrás: MTI/Vajda János

A második félidő legelején Bissi együtt ugrott fel fejelni Gosztonyi Andrással, és lekönyökölte a magyar játékost, amiért megkapta a második sárga lapját. Az emberelőnyben játszó magyar csapat azonban nem tudta a kapujához szegezni ellenfelét, a máltaiaknak emberhátrányban is voltak helyzetei, és már mindenki elkönyvelte az arcpirító végeredményt, amikor Bacsa egy nagyszerű egyéni játék végén megszerezte a diósgyőriek győztes gólját a 93. percben.

Sem az eredmény, sem a mutatott játék nem ígér könnyű visszavágót.