Conte a Milannal egyezkedett

Juventus, Antonio Conte a Juventus edzője
Juventus' coach Antonio Conte gestures before the quarter final Coppa Italia football match AS Roma vs Juventus on January 21, 2014 at Rome's Olympic stadium. AS Roma won 1-0. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Vágólapra másolva!
Bár Antonio Contéhoz közeli forrástól származik az információ, nehéz elhinni, hogy a Juventus edzője valóban a Milannal egyezkedett volna a háttérben. Egy barátja szerint mindenesetre ez volt az oka a zsinórban három bajnoki címet szerzett szakember eltávolításának. 

Antonio Conte jó barátja, Massimo Giletti újságíró szerint a korábbi találgatásokkal ellentétben Conte nem azért mondott fel a Juventusnál, mert elégedetlen volt a klub transzferpolitikájával, hanem a klub bocsátotta el, méghozzá azért, mert a Milannal egyezkedett, és ez nem tetszett a Juve vezetőségének.

„Nem hiszem, hogy túlságosan nagy titkot árulok el azzal, hogy Conte közel állt a megegyezéshez a Milannal. Nem sokan tudnak róla, de szerintem a sok szakításhoz vezető ok közül ez volt az egyik amellett, hogy Conte három év alatt rengeteget nyert a Juventusszal, és új kihívásokat keresett – nyilatkozta Giletti.

Az újságíró hozzátette, a Juventus sikerei 60-70 százalékban Contének voltak köszönhetők, és most nagyon nehéz helyzetben van a klub. „Rengeteg játékos van távozóban, néhányan érkeznek majd, de ha egy vezetőtől elveszik a jogot, hogy beleszóljon, kiket igazoljon a klub, akkor nem tudja ellenőrzése alatt tartani a csapatát.”

A Milanhoz tartott a Juve-edző? Forrás: AFP/Andreas Solaro

Korábban Conte is említette, hogy sokkal szimpatikusabb neki az angol rendszer, ahol az edzők menedzserek is, és ők intézik az igazolásokat, míg Olaszországban a sportigazgatók (a Juventusnál Giuseppe Marotta) intézik a transzfereket.