Vágólapra másolva!
Az 1994-es brazil-olasz vb-döntőt vezető Puhl Sándornak csalódást jelentett a játékvezetők teljesítménye a nemrég véget ért világbajnokságon. Szerinte a döntő bírója, Nicola Rizzoli több nagy hibát is elkövetett.

Puhl azt mondja, a német-argentin vb-döntőben négy kiállítás és büntető is elmarad. "Benedikt Höwedes belerúgott Pablo Zabaleta combjába, az egyből piros. Aztán az argentin védő, Ezequiel Garay elütötte a tizenhatosnál Christoph Kramert, kiállítás és büntető. Sergio Agüero odaütött Bastian Schweinsteigernek úgy, hogy volt már egy sárga lapja, és aztán ott volt Manuel Neuer kijövetele. Ha valaki a mezőnyben úgy rúgja el a labdát, hogy közben a másik lábával eltalálja az ellenfél lábát, az szabálytalan. Itt is ez történt, csak itt előbb kézzel ért a labdába, majd utána a térdével érte el a támadó fejét. Isteni szerencse, hogy nem történt súlyos sérülés. Ez piros, de minimum sárga és büntető" – sorolta a vitatott eseteket Puhl a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában.

Agüero vérző sebet okozott Schweinsteigernek, de nem kapott érte lapot Forrás: AFP/Odd Andersen

A korábban négyszer is a világ legjobb játékvezetőjének megválasztott Puhl számára csalódást okozott a brazíliai bíráskodás, szerinte egy vébé ennél jobb játékvezetést érdemel. "Látva a meccseket úgy gondolom, Kassai Viktornak ott lett volna a helye a tornán. Sok volt a színészkedés, a bírók nem tudták megelőzni a veszélyes kéz- és könyökhasználatot, és nem értem, miért kellett minden szabadrúgásnál külön elmagyarázni, hogy ne emeljék fel a játékosok a kezüket. Ez rosszul nézett ki, mint ahogy az is, hogy a játékvezetők sokszor úgy ölelgették a futballistákat, mintha a Váci utcában sétálgatnának" – magyarázta Puhl.