Neymar: Lemaradtunk a németek és a spanyolok mögött

focivb brazília
Brazil's forward Neymar eyes the ball during the quarter-final football match between Brazil and Colombia at the Castelao Stadium in Fortaleza during the 2014 FIFA World Cup on July 4, 2014. AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Önkritikusan nyilatkozott Neymar, a brazil válogatott támadója, aki szerint az ötszörös világbajnok lemaradt a nagy riválisok mögött. A vébén elszenvedett sérüléséről azt mondta, a kolumbiai Juan Zuniga megmozdulásának semmi köze nem volt a futballhoz.

Neymarral a Globo nevű brazil tévécsatorna készített interjút, amelyből kiderült, hogy a vébén négy gólig jutó játékos csapata vb-teljesítményére tízes skálán hetes osztályzatot adott. Neymar a torna utolsó két meccsén - a németek elleni elődöntőben és a hollandok elleni bronzmeccsen - nem játszhatott, mert a kolumbiai Juan Zuniga megmozdulása nyomán eltört a csigolyája. "Ennek semmi köze nem volt a futballhoz" - mondta Neymar a sérüléséről.

Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

A Barcelonában játszó klasszis nem akart mélyebb elemzésbe belemenni a kudarccal felérő vb-szerepléssel kapcsolatban, annyit mondott csak, hogy nem lehet egy bizonyos indokot kiemelni, ami a válogatott bukását okozta.

"Megtettünk mindent, amit tudtunk, de az is igaz, hogy a brazilokra jellemző, hogy ugyanannyit edzenek, mint mások, csak nem mindig ugyanakkora elszántsággal. Észre kell vennünk, hogy a brazil foci elvesztette a korábbi helyét, lemaradt a németek és a spanyolok mögött. Ezt nem elég belátni, tenni kell ellene" - nyilatkozta Neymar.

A selecaónak jelenleg nincs szövetségi kapitánya, miután Luiz Felipe Scolari lemondott, a szövetség kedden jelenti be az utódját, a favoritnak a 2006 és 2010 között a csapatot már irányító Dunga számít.