Társoldalunk:

Besic eladásán 470 milliót keresett a Fradi

2014.07.28. 18:35

Hivatalosan is bejelentették, hogy Muhamed Besic az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Evertonban folytatja pályafutását.

Az Everton klub hétfőn Twitter oldalán közölte, hogy a Ferencvárostól érkező bosnyák futballista - aki pályára lépett a brazíliai világbajnokságon hazája válogatottjának mindhárom csoportmérkőzésén - ötéves szerződést írt alá. Mindezt az FTC honlapja is megerősítette.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a 21 éves Besicért mekkora összeget fizetett az Everton. Korábbi angliai sajtóértesülések szerint körülbelül 4 millió font (1,56 milliárd forint) lehetett a vételár.


Besicet 2012 nyarán a Hamburgtól ingyen szerezte meg a Ferencváros, az akkor kötött megállapodás értelmében a német klubot, valamint a menedzsmentet illeti meg az átigazolási díj hetven százaléka, a fennmaradó harminc százalék pedig a Ferencvárosé. Vagyis az FTC nagyjából 470 millió forintot kap érte.

Besic már a múlt héten elutazott az Everton thaiföldi túrájára. Roberto Martínez, az Everton vezetőedzője kiemelte, Besic még nagyon fiatal, s az elmúlt két szezonban rengeteget fejlődött, védőként és védekező középpályásként is "hihetetlenül magas szinten" futballozott.

"A vb-n megmutatta, hogy kész játékos, aki kitűnően lát a pályán, gyors, és remek technikai képességekkel rendelkezik, ezért számunkra igazi erősítés egy nagyon fontos poszton" - tette hozzá Martínez.