Liverpool-ManUnited döntő Amerikában

International Champions Cup 2014 - Liverpool v AC Milan GettyImageRank2 Minute SPORT HORIZONTAL Soccer Scoring USA STADIUM Sports Team North Carolina Goa Charlotte - North Carolina Liverpool F.C. A.C. Milan Bank of America Stadium Club Soccer Liverpool Jo
CHARLOTTE, NC - AUGUST 02: Joe Allen #24 of Liverpool is congratulated by teammates after scoring a goa in the 17th minute against A.C. Milan in the Guinness International Champions Cup at Bank of America Stadium on August 2, 2014 in Charlotte, North Carolina. Liverpool defeated A.C. Milan 2-0. Brian A. Westerholt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A MU a Realt, a Pool a Milant intézte el, a nap gólját az Inter lőtte.

Lezárult a csoportkör az egyesült államokbeli Bajnokok Kupáján. Az A csoportban a Liverpool sima 2-0-al verte a Milant (gól: Joe Allan, Suso), az angoloknak még Rickie Lambert kihagyott büntetője is belefért. A Liverpool veretlenül, nyolc ponttal nyerte meg a csoportját, így a szintén veretlen, szintén nyolcpontos Manchester Uniteddel döntőzhet negyedikén Floridában.

A MU ezúttal a Real Madridot intézte el, Ashley Young szép összjáték végén szerzett vezetést, majd Gareth Bale hiába vágta be az általa kiharcolt büntetőt, Young még a szünet előtt visszavette a MU-nak az előnyt. Fordulás után támadgatott a Real, de a jól kontrázó angolok Hernández révén végképp eldöntötték a meccset.

A csoport másik találkozóján az Inter 2-0-ra verte a Romát, a milánóiak második gólját Nagatomo szerezte: kapásból, elemi erővel bikázott a rövid fölsőbe, a labda a lécről vágódott a kapuba.

Mivel már csak a döntő van hátra, az Inter megszerezte a harmadik helyet.

Bajnokok Kupája, 3. forduló, A csoport:
Liverpool-AC Milan 2-0
gól: Allen (24.), Suso (90.)

Olimpiakosz-Manchester City 2-2
gól: Diamantakosz (37. és 66.)

A csoport végeredménye: 1. Liverpool 8 pont, 2. Olimpiakosz 5, 3. Manchester City 5, 4. Milan 0.

B csoport:
Internazionale-AS Roma 2-0
gól: Vidic (45.), Nagatomo (69.)

Manchester United-Real Madrid 3-1
gól: A. Young (21. és 37.), Hernández (80.), illetve Bale (27., 11-es)

A csoport végeredménye: 1. Manchester United 8 pont, 2. Inter 6, 3. AS Roma 3, 4. Real Madrid 1.