Conte nem lesz olasz kapitány

Juventus, Antonio Conte a Juventus edzője
Juventus' coach Antonio Conte gestures before the quarter final Coppa Italia football match AS Roma vs Juventus on January 21, 2014 at Rome's Olympic stadium. AS Roma won 1-0. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Vágólapra másolva!
Antonio Conte jelenleg munkanélküli, miután kurtán-furcsán távozott a Juventustól, de hiába üres jelenleg a legnagyobb presztízsű olasz kispad, Conte nem akar szövetségi kapitány lenni. 

A Juventustól furcsa körülmények között távozó szakember hozzá közel álló források szerint elsősorban klubcsapatnál képzeli el a közeli jövőjét, így nem valószínű, hogy igent mondana az olasz szövetség kapitányi felkérésére. Conte úgy véli, karrierje jelenlegi szakaszában korai lenne szövetségi kapitányi munkát vállalnia, és egyébként sem akar négy évet aláírni, márpedig a szövetség legalább a 2018-as világbajnokság végéig szeretne edzőt szerződtetni.

A 2014-es vébén hatalmasat bukó olasz válogatott vezetősége nemcsak Cesare Prandelli szövetségi kapitány, de Giancarlo Abete szövetségi elnök lemondását is elfogadta. Először új elnököt választanak, majd jöhet a kapitány, akinek a 2016-os Eb-n, és a 2018-as vébén kell majd irányítania a csapatát. A legvalószínűbb jelöltek között Roberto Mancini, Luciano Spalletti és Alberto Zaccheroni neve merül fel a leggyakrabban.

Korai még a szövetségi kapitányi poszt Forrás: AFP/Andreas Solaro

Conte a Juventusnál töltött három éve alatt többször jelezte, nem tetszenek neki az olasz viszonyok, pedzegette azt is, hogy sokkal szimpatikusabb neki az angol edzői rendszer (ahol az edzők menedzserek is), így nem lenne meglepő, ha a Premier League-ben kötne ki.