Vágólapra másolva!
Az eredeti terveknek megfelelően 2016-ra valóban megújul a Hidegkuti Nándor Stadion. Deutsch Tamás, az MTK elnöke állítja, csak az változik, hogy ki lesz a beruházó, és a klub ezzel a változással még jobban is jár.

A múlt héten felvetődött, hogy egy kormányrendelet módosítása értelmében kikerülhet az MTK stadionjának felújítása a Nemzeti Stadionfejlesztési Programból, de erről szó sincs - erősítette meg az Origo kérdésére Deutsch Tamás, az MTK elnöke.

A kormányrendelet módosítása csupán arról szól, hogy nem az állami BMSK Zrt. intézi a közbeszerzésekkel, a beruházás lebonyolításával és a műszaki ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat. "Ez a módosítás egyrészt véletlenül sem érinti azt a kérdést, hogy lesz-e stadionfelújítás, mert persze, hogy lesz. Másrészt kedvező számunkra, mert az agyonterhelt, ezért óhatatlanul lassú BMSK Zrt. helyett mi magunk intézhetjük ezeket a dolgokat is” - közölte az Origóval Deutsch Tamás.

A klubelnök hozzátette, hogy a kapott támogatásokat hogyan akarja felhasználni a klub. Létesítményfejlesztésre bruttó ötmilliárd forintot kap az MTK mint budapesti nagyegyesület, és bruttó egymilliárd a stadionfejlesztési pénz. "Ebből fordítunk nagyságrendileg bruttó 3-3,5 milliárdot a stadionra, a többit pedig a zuglói Lantos Mihály Sporttelepen az új sportcsarnokunkra."