Ibra visszatérne a Juventusba

Zlatan Ibrahimovic, Serie A, Juventus
Juventus' forward Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring a goal against Palermo during their Serie A football match at Delle Alpi stadium in Turin, 07 May 2006. AFP PHOTO / PACO SERINELLI
Vágólapra másolva!
A Malmö egykori ifjúsági edzője, aki ifikora óta jó kapcsolatot ápol Zlatan Ibrahimoviccsal, azt nyilatkozta a torinói Tuttosportnak, hogy Skype-on beszélgetett a játékossal, aki kijelentette, vissza akar térni a Juventushoz. 

"Sokszor beszélünk Zlatannal, amikor legutóbb dumáltunk, azt mondta, a Juventusba akar igazolni. Ha idén nem jön össze, akkor jövőre. Számára ez már nem pénzkérdés – nyilatkozta a Tuttosportnak Stefan Hansson, Ibrahimovic egykori edzője.

A svéd sztárnak, aki 2004 és 2006 között már játszott a Juventusban (a calciopoli miatti lelépését sok szurkoló nem bocsátotta meg neki), 2016-ig érvényes szerződése van a PSG-vel, a Juventusnak pedig biztosan nincs annyi pénze, hogy kivásárolja Ibrahimovicot. Ezen kívül ott van még a csatár horribilis fizetése, amivel nemcsak a Juve, de az egész olasz bajnokság toronymagasan legjobban fizetett játékosa lenne.

"Zlatan már elég pénzt keresett ahhoz, hogy ne az anyagiak motiválják, amikor csapatot választ magának. Azt mondta nekem, ha nem sikerül két éven belül visszatérnie a Juventushoz, talán ő is Kínába igazol – mondta Hansson.

Kölyökként a Juventusban Forrás: AFP/Paco Serinelli

Ibrahimovic soha nem tagadta meg a Juventust, a calciopoli után sem köpködött visszafelé (szemben például a vele együtt távozó Lilian Thurammal), és mindig tisztelettel beszélt a klubról. Valahogy soha nem is ment neki a Juve ellen, pedig jó néhányszor találkozott egykori csapatával: összesen egy gólt lőtt a Juventusnak, azt is 0-2-nél egy Milan-Juve utolsó perceiben.

Ettől még persze nem lesz valószínűbb, hogy akár a szezon végén visszatérne Torinóba, a Serie A nem a legcsalogatóbb célpont még egy 33 éves játékosnak sem.