Kettős vereséggel esett ki a Diósgyőr

Odil Ahmedov (b) és Joaozihno (j), Bacsa Patrik, Diósgyőr, DVTK, FK Krasznodar
Debrecen, 2014. július 31. Az orosz csapatban játszó Odil Ahmedov (b) és Joaozihno (j), valamint a diósgyőri Bacsa Patrik a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének 3. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - FC Krasznodar mérkőzésen, a debreceni Nagyerdei Stadionban 2014. július 31-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Diósgyőr 3-0-s vereséget szenvedett az orosz FK Krasznodar vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik fordulós párharcának csütörtöki visszavágóján, így 8-1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

FK Krasznodar-Diósgyőr 3-0 (1-0) - összesítésben 8-1
Krasznodar, vezette: Dingert (német)

Krasznodar: Sinitsin - Markov, Martynovics, Granqvist, Izmailov - Pomerko - Laborde (Joaozinho, 61.), Petrov, Wanderson (Ari, 61.), Burmistrov - Konaté (Ageev, 76.)

DVTK: Rados – Okuka, Debreceni, Kádár, Németh M. – Egerszegi (Bognár, 40.) – Bori, Nikházi, Gosztonyi (Csirszki, 70.) - Marjanovics (Bacsa, 70.), Takács T. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

Gólszerzők: Konaté (30., 55.), Ari (86.)

Sárga lap: Gosztonyi (31.), Bori (41.)

Lassú iramban kezdődött a mérkőzés, a diósgyőri 1-5 után mindkét csapat elfogadta, hogy a visszavágó puszta formalitás. Az oroszok így is veszélyesebbek voltak, de a magyar csapat szervezetten védekezett. A Diósgyőr harminc percig tudta tartani a gól nélküli eredményt, félóra elteltével a hazai csapat kihasználta a magyarok első komoly védelmi hibáját: Pape Moussa Konaté talált be a lemaradó Kádár hibáját kihasználva.

A szünetig aztán nem változott a játék képe, támadásban változatlanul fölényben futballozott a Krasznodar, és akár 2-3 gólt is szerezhetett volna, de vagy a támadók nem koncentráltak eléggé, vagy Rados védett szépen.

Idegenben megúszta hárommal a DVTK Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A fordulás után tíz percet kellett várni az újabb orosz gólra, ekkor is Konaté vette be Rados kapuját, de a biztos vezetés birtokában sem állt le a hazai csapat: sorra vezette a támadásokat és a hajrában megadta a kegyelemdöfést a borsodi együttesnek. A DVTK hajtott a becsületgólért, de nem járt sikerrel, pedig az utolsó percekben egyértelműen a magyar csapat irányította a játékot.

A Diósgyőr 8-1-es összesítéssel esett ki az Európa Ligából, így a Debrecen maradt az egyetlen állva maradt magyar csapat az európai kupákban.