Bundameccs volt a legutóbbi DVSC-Young Boys

Marc Schneider (Yung Boys), Kiss Zoltán (DVSC), Alberto Regazzoni (Yung Boys) és Bernáth Csaba harca a labdáért, amikor a labdarúgó UEFA Kupa selejtező második fordulójának visszavágó mérkőzésén a DVSC-TEVA találkozott a svájci Young Boys csapatával
Debrecen, 2008. augusztus 28. Marc Schneider (Yung Boys), Kiss Zoltán (DVSC), Alberto Regazzoni (Yung Boys) és Bernáth Csaba (DVSC) harca a labdáért, amikor a labdarúgó UEFA Kupa selejtező második fordulójának visszavágó mérkőzésén a DVSC-TEVA találkozott a svájci Young Boys csapatával az Oláh Gábor utcai stadionban. MTI Fotó: Oláh Tibor
Vágólapra másolva!
A Debrecen 2008-ban már találkozott idei Európa Liga-selejtezős ellenfelével, akkor a svájci Young Boys simán, 7-3-as összesítéssel ejtette ki a magyar csapatot. A bochumi ügyészség 2011-es vizsgálatából az derült ki, hogy a párharc debreceni összecsapása bundameccs volt, ahol 50 ezer eurón osztoztak a magyar csapat védői. 

A két csapat 2008-as találkozója nem a szép gólok miatt maradt emlékezetes (pedig az öt gólból három káprázatosra sikeredett), hanem azért, mert a bochumi ügyészség 2011-ben kijelentette, a mérkőzést manipulálták.

Volker Talarowski szóvivő akkor azt nyilatkozta, 50 ezer eurót kaptak a magyar csapat megvett játékosai, azaz „nagyjából az összes védőjátékos”. A Loki azon a mérkőzésen a Polekszics - Bernáth, Mészáros, Bíró, Takács - Dombi, Kiss, Leandro, Varga (Dudu, 60.) - Oláh (Eterovic, 84.), Kerekes (Czvitkovics, 65.) összeállításban lépett pályára.

Vukasin Polekszicset és Mészáros Norbertet el is tiltották, mert egy évvel később a Loki Fiorentina elleni, bizonyítottan manipulált mérkőzésén vétettek a szabályok ellen. Mészáros azért kapott büntetést, mert a vád szerint tudott a bundáról, de nem jelentette, Polekszicset pedig a tanúvallomások szerint megpróbálták megkenni, de egy másik banda már megelőzte őket, és lefizette a kapust.

Kiss Zoltán a 2008-as meccsen Forrás: MTI/Oláh Tibor

A Debrecen hazai pályán 3-2-re, összesítésben 7-3-ra kapott ki a svájci csapattól.