Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona labdarúgócsapata megszerezte az Arsenal belga védőjét, Thomas Vermaelent.

A BBC értesülése szerint a katalán klub 15 millió fontot (5,865 milliárd forint) fizetett az Ágyúsoknak a 28 éves játékosért, aki még a nap folyamán alá is írja szerződését új együtteséhez. Thomas Vermaelen a belga válogatottal negyeddöntős volt a nyári világbajnokságon.

Közben három évre szóló szerződést kötött Pepe Reina a Bayern Münchenel. A spanyol kapus pénteken írta alá a megállapodást a német bajnokkal azt követően, hogy sikeresen átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon. Reinát a válogatottal friss világbajnok és a bajor együttesnél is elsőszámú kapusnak számító Manuel Neuer mellé igazolták, így aztán a 31 éves spanyolra túl gyakori szereplés aligha vár.

Reina az elmúlt szezont a Liverpool játékosaként kölcsönben Olaszországban, a Napolinál töltötte, az angol csapathoz pedig még 2005-ben érkezett a spanyol élvonalbeli Villarrealtól.

Münchenbe kerüléséről Karl-Heinz Rummenigge, a német klub elnöke annyit közölt, hogy a Bayern spanyol vezetőedzője, Josep Guardiola ragaszkodott Reinához mondván, hogy hasonló teljesítményre képes, mint Neuer.