Vágólapra másolva!
Bajnokok Ligája-selejtezőt játszik az MTK női ladbarúgócsapata, Medgyes Péter vezetőedző szerint hiába ők a csoport favoritjai, kemény ellenfelek várnak rájuk.

Az MTK Montenegróban lép pályára először az észt Parnu, majd a házigazda Ekonomist, végül pedig a szlovén Pomurje ellen.

"A harmadik kalapból érkező észt Pärnu Jalgpalliklubi rutinos BL-résztvevőnek számít" - kezdte a felvezetést az MTK vezetőedzője, Medgyes Péter. "Eddig hétszer szerepelt a legjobbak között, ám csupán tavaly sikerült továbbjutnia a selejtezőből. Ekkor éppen a későbbi BL-győztes WfL Wolfsburggal kerültek össze az észtek, és összességében huszonhét gólos különbséggel estek ki. Függetlenül attól, hogy mi vagyunk a csoportfavoritok, kemény mérkőzésre számítok, hiszen ezen a szinten már nincsenek könnyű ellenfelek, mindenki erre a három meccsre tesz fel mindent."

Az MTK női csapata Forrás: Facebook.com/MTKCSAJOK)

A tréner hozzátette: úgy tudja, hogy valamennyi ellenfelük nagyon megerősödött a nyár során. "Meggyőződésem szerint mindhárom mérkőzésen apró nüanszok dönthetnek, bízom benne, hogy a mi javunkra és sikerrel vesszük az idei kiírást. Annak kiváltképpen örülök, hogy egy újabb tapasztalatszerzési lehetőségünk adódott ezzel a BL szerepléssel, hiszen csak és kizárólag nemzetközi tétmeccseken lehet fejlődni ebben a sportágban, továbbá lemérni, hogy hol is tartunk valójában. Ami az öt új játékosunkat illeti, remekül beilleszkedtek a közösségbe, felvették az MTK-s ritmust, és erről a mérkőzéseken reményeim szerint tanúbizonyságot is tesznek."