Kupagyőzelemmel kezdte az idényt az Arsenal

Olivier Giroud, Arsenal, foci
UNITED KINGDOM, London : Arsenal's French striker Olivier Giroud celebrates scoring their third goal during the FA Community Shield football match between Arsenal Manchester City at Wembley Stadium in north London on August 10, 2014. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Sima győzelemmel és kupasikerrel nyitotta a 2014-15-ös futballszezont az FA-kupa-győztes Arsenal együttese, miután a Community Shield döntőjében 3-0-ra legyőzte a bajnok Manchester Cityt.

Eredmény, angol Szuperkupa (Community Shield), döntő:
Arsenal - Manchester City 3-0 (2-0)
London, Wembley
v.: Michael Oliver
Arsenal: Debuchy, Koscielny (Monreal, 46.), Chambers, Gibbs - Arteta, Wilshere (Flamini, 68.) - A. Sánchez (Oxlade-Chamberlain, 46.), Ramsey (Campbell, 86.), Cazorla (Rosicky, 70.)- Sanogo (Giroud, 46.)
Manchester City: Caballero - Clichy, Boyata, Nastasic, Kolarov (Richards, 77.) - Jesús Navas (Sinclair, 86.), Fernando, Yaya Touré (Miller, 58.), Nasri (David Silva, 46.) - Jovetics, Dzeko (Zuculini, 58.)
gól: Cazorla (21.), Ramsey (42.), Giroud (61.)

Kilenc szezon után nyert ismét trófeát az Arsenal labdarúgócsapata tavasszal, amikor az FA-kupa fináléjában 3-2-re legyőzte a Hull City együttesét. Az új szezon előtt Arséne Wenger azt ígérte a szurkolóknak, hogy nem kell ennyit várni az újabb címre, és a francia szakember betartotta a szavát.

Az együttes a hagyományos Szuperkupa-döntőben lépett pályára először a 2014-15-ös évadban, és meggyőző játékkal sima 3-0-s győzelmet aratott a bajnok Manchester City ellen.

Giroud szerezte a harmadik gólt Forrás: AFP/Glyn Kirk

A 21. percben Santi Cazorla szerzett vezetést az Ágyúsoknak (1-0), majd a 42. percben Sanogo kapott jó passzt, kicsit forgolódott a 16-oson belül, de végül okosan lekészítette a labdát Aaron Ramseynek, aki egy csel után kilőtte a jobb alsó sarkot (2-0).

A harmadik gólt a 61. percben Olivier Giroud szerezte, 23 méteres lövése egy védőn megpattanva védhetetlenül vágódott a kicsit kint álló Caballero felett a hálóba (3-0).

Az Arsenal 13. alkalommal nyerte meg az angol Szuperkupát, legutóbb 2004-ben győzött a sorozatban.