Vágólapra másolva!
Mókásra, vagy talán inkább tragikomikusra sikeredett a Groupama Aréna megnyitóját közvetítő csatorna meccsvégi interjúja José Mourinhóval. A portugál szakember meglepődött ugyan, de állta a sarat.

A Sport1-nél nem a legjobban állították össze a José Mourinhónak címzett kérdéseket sem, és a tolmács sem állt a helyzet magaslatán, pedig azt egyértelműen lehetett hallani, hogy kiválóan beszéli a nyelvet. A futballban viszont nem mozog otthonosan, ez a portugál szavainak magyarra fordításából is kiderült.

Mourinhót a ferencvárosi játékosokról kérdezni már eleve meglehetősen meredek, az azonban egyértelműen tájékozatlanságról vagy átgondolatlan szerkesztésről árulkodik, hogy Mourinhót a portugál utánpótlásról kérdezik, hiszen – ahogy válaszából is kiderül – 10 éve nem dolgozik Portugáliában, pláne nem az utánpótlásban.

Ha a kérdés önmagában nem lett volna elég zavarba ejtő, a tolmács rátett még egy lapáttal azzal, hogy rosszul fordította le, így az jött ki belőle, hogy Mourinho épített fel Portugáliában remek utánpótláscsapatot. A portugál egyébként egészen ügyesen kivágta magát a kérdés alól, csak az arckifejezése árulkodott arról, hogy nem pontosan érti, miért kérdeznek tőle ilyeneket.

He? Forrás: Origo

Az egészben az a legfurcsább, hogy a SportTv munkatársa, Farkas Norbert beszél portugálul, így anyanyelvén beszélgethetett volna Mourinhóval, és valószínűleg nem tett volna fel buta kérdéseket sem.

Update: A csatorna egyik munkatársától azóta megtudtuk, hogy valóban Farkas Norbert készítette volna az interjút, de kiderült, hogy Mourinho csak angolul nyilatkozhat, ezért kellett más megoldáshoz folyamodni.