Társoldalunk:

Hiába banánevőzött, Tavecchio lett az olasz futballelnök

2014.08.11. 18:51

Carlo Tavecchiót választották meg az Olasz Labdarúgó Szövetség elnökének. A 71 éves sportvezető a korábbi kiváló játékossal, Demetrio Albertinivel állt versenyben a posztért, melyet végül a szavazás harmadik körében, a 274 voks 63,63 százalékával szerzett meg.

Az új vezető Giancarlo Abetét váltja, aki az olasz válogatott korai világbajnoki búcsúja után jelentette be lemondását, pedig megbízatása 2017-ig szólt.

Kezdetben a 71 éves Carlo Tavecchio, a szövetség jelenlegi alelnöke számított esélyesnek, azonban amikor az olasz amatőr klubok nyári konferenciáján rasszista kijelentéseket tett, az élcsapatok többsége kihátrált mögüle.

Tavecchio lett az olasz szövetség új elnökeForrás: AFP/Alberto Lingria

A sportvezető a légiósokkal kapcsolatban azt mondta, "aki a múlt héten még banánt evett Afrikában, itt máris a Lazio első csapatában találja magát". 

Az olasz sajtóhírek szerint a Juventus és a Roma se őt, se a szakmailag nem túl képzett Demetrio Albertinit nem támogatta (utóbbi helyzetére jellemző, hogy még egykori klubja, az AC Milan sem állt ki mellette), de a Torino, a Sampdoria, a Sassuolo, az Empoli, a Cagliari, a Cesena és a Fiorentina is azt közölte, hogy egyik jelöltet sem támogatják.

Ennek ellenére Tavecchio - aki eddig az amatőr szekciót vezette - végül nagy fölénnyel, a szavazatok közel kétharmadával győzte le Albertinit.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK