Társoldalunk:

Mourinho: Nem kellett négy-öt góllal nyernünk

2014.08.11. 01:11

José Mourinho felkészítette a játékosait arra, hogy a Ferencváros agresszíven fog játszani, és bár örül a győzelemnek, első sorban nem az eredmény volt a fontos számukra.

"Mondtam a csapatomnak, hogy az ellenfél játékosai biztosan nyerni szeretnének majd az első meccsen az új stadionban, hogy ők akarják majd rúgni itt az első gólt és agresszíven fognak játszani. Így is történt, agresszívek voltak a magyarok, de nem túl agresszívek” – kezdte a sajtótájékoztatót a Chelsea vezetőedzője, miután a Groupama Aréna nyitómeccsén az angol sztárklub 0-1-ről fordítva 2-1-re verte a Fradit.

„Csodálatos a stadion, remek az atmoszférája, nagyon lelkesek voltak a nézők is, ezek most a legfontosabb dolgok. Nekünk nem kellett ma négy-öt góllal nyernünk, de kíváncsi voltam a csapatomra. Hét játékossal kezdtük el az előszezont, a múlt héten lett teljes a keretünk. Ivanovic például egy hónapja edz, de a vébéről visszatért Schürrle csak öt napja. Hatalmas a különbség játékos és játékos között ezen a téren, ez a meccs is fontos volt számunkra, hogy a jövő héten kezdődő bajnokságra jó formába kerüljenek a focistáim” – fogalmazott a portugál szakember.

Mourinho a Fradi-meccs utáni sajtótájékoztatónForrás: MTI/Beliczay László

Mourinhót megkérdezték Gera Zoltánról és arról is, hogy a távozott Frank Lampard helyét Cesc Fabregas vette át a középpályán. „Gera egy remek játékos, aki nagyszerű karriert futott be Angliában, és bármelyik csapatba igazolt, mindenhol jó játékot tudott nyújtani. Ami Lampardot illeti, ő már a múlt, míg Fabregas a jövő. Nekem pedig a Chelsea edzőjeként csak a jelennel és a jövővel kell foglalkoznom.”