Klose visszavonult a válogatottól

Németország-Brazília, foci-vb, vébé, Brazília 2014
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JULY 08: Miroslav Klose of Germany celebrates scoring his team's second goal during the 2014 FIFA World Cup Brazil Semi Final match between Brazil and Germany at Estadio Mineirao on July 8, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)
Vágólapra másolva!
13 év, 137 mérkőzés és 71 gól után Miroslav Klose bejelentette, visszavonul a válogatottságtól. A nyáron világbajnoki címet szerző csatár a vébék történetének legeredményesebb játékosaként vonul vissza. 

"A Brazíliában aratott győzelemmel gyermekkori álmom vált valóra, roppant büszke vagyok, hogy a csapat tagja lehetettem, és góljaimmal vébégyőzelemhez segíthettem a csapatot. Ennél jobb pillanatot nem is választhatnék, hogy búcsút intsek a válogatottnak – olvasható a 36 éves csatár közleményében.

A Lazio támadója 13 évig volt a német válogatott tagja, 137 mérkőzésén rekordnak számító 71 gólt szerzett. A 2014-es világbajnokságon szerzett góljaival megelőzte a vébék örökranglistáján a brazil Ronaldót, így úgy vonulhat vissza, hogy ő minden idők legeredményesebb góllövője világbajnokságokon. Klose az egyetlen játékos, aki legalább négy világbajnoki negyeddöntőben szerepelt.

Klose éppen rekorderré válik Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Robert Cianflone

Bár 2001-ben Jerzy Engel szövetségi kapitány megpróbálta a lengyel válogatotthoz csábítani, Klose nemet mondott, és 2002-ben, Albánia ellen (góllal) bemutatkozott a német csapatban. Már a 2002-es vébé jól sikerült, társgólkirály lett, és azóta is megbízhatóan szállította a gólokat, 36 évesen még két gól volt benne a brazíliai vébén is, amikkel 16 találattal pont megelőzte a brazil Ronaldót.