Társoldalunk:

Klose visszavonult a válogatottól

2014.08.11. 14:28

13 év, 137 mérkőzés és 71 gól után Miroslav Klose bejelentette, visszavonul a válogatottságtól. A nyáron világbajnoki címet szerző csatár a vébék történetének legeredményesebb játékosaként vonul vissza. 

"A Brazíliában aratott győzelemmel gyermekkori álmom vált valóra, roppant büszke vagyok, hogy a csapat tagja lehetettem, és góljaimmal vébégyőzelemhez segíthettem a csapatot. Ennél jobb pillanatot nem is választhatnék, hogy búcsút intsek a válogatottnak – olvasható a 36 éves csatár közleményében.

A Lazio támadója 13 évig volt a német válogatott tagja, 137 mérkőzésén rekordnak számító 71 gólt szerzett. A 2014-es világbajnokságon szerzett góljaival megelőzte a vébék örökranglistáján a brazil Ronaldót, így úgy vonulhat vissza, hogy ő minden idők legeredményesebb góllövője világbajnokságokon. Klose az egyetlen játékos, aki legalább négy világbajnoki negyeddöntőben szerepelt.

Klose éppen rekorderré válikForrás: Getty Images/2014 Getty Images/Robert Cianflone

Bár 2001-ben Jerzy Engel szövetségi kapitány megpróbálta a lengyel válogatotthoz csábítani, Klose nemet mondott, és 2002-ben, Albánia ellen (góllal) bemutatkozott a német csapatban. Már a 2002-es vébé jól sikerült, társgólkirály lett, és azóta is megbízhatóan szállította a gólokat, 36 évesen még két gól volt benne a brazíliai vébén is, amikkel 16 találattal pont megelőzte a brazil Ronaldót.