Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályú bajnokságot tavaly 102 ponttal megnyerő Burnley vezetést szerzett ugyan az Üllői úton is megcsodált Chelsea ellen, ám a londoniak 20 percen belül háromszor válaszoltak a hazaiak góljára a Premier League első fordulójának a hétfő esti meccsén. A Chelsea kapuját az Atlético Madridtól visszahívott Thibaut Courtois védte, ez akár azt is jelentheti, hogy Petr Cech hamarosan eligazol a klubtól.

Premier League, 1. forduló:
Burnley - Chelsea 1-3 (1-3)
gól: Arfield (14.), illetve Diego Costa (17.), Schürrle (21.), Ivanovic (34.)

Király Gábor egykori klubja, a Burnley a 14. percben meglepetésre vezetést szerzett, a skót Scott Arfield a 16-oson belül kérte, majd kapta a labdát, aztán 14 méterről levette, és bevágta a kapuba.

Nem örülhettek sokáig a hazaiak, hiszen az új szerzemény, Diego Costa három perccel később máris egyenlített. A szintén most igazolt Cesc Fabregas parádés sarkazós passza után a kapufáról kipattanó labdát a spanyol csatár lőtte be laposan.

Az újoncoknak nagyon ment, a németekkel világbajnok André Schürrle a 21. percben egy gyors és látványos akció végén közelről volt eredményes.

Aztán a 34. percben kialakult a végeredmény, egy bal oldali szöglet után a berobbanó védő, Branislav Ivanovic három lépésről mattolta a Burnley angol kapusát, Tom Heatont.

Érdekesség, hogy a Burnley kezdőjében a skót gólszerző Arfielden kívül mindenki angol volt.

A Chelsea kapuját Thibaut Courtouis védte, rögtön el is indultak a találgatások, hogy Petr Cech ideje ezzel lejárt. Két volt angol válogatott focista, Gary Neville és Jamie Carragher legalábbis így vélekedik a Skysports.com szerint.