Kikapott az Eb-döntőben az U18-as kéziválogatott

férfi u18 kézilabdaválogatott
Vágólapra másolva!
Hiába jutott veretlenül az U18-as férfi kézilabda Európa-bajnokság döntőjébe a magyar válogatott, a fináléban a csoportkörben nyolc góllal legyőzött franciák felőrölték Gyurka János csapatát. A végig szoros meccsen apróságok döntöttek, sajnos nem a mi javunkra. 

U18-as Európa-bajnokság, Lengyelország, döntő:
Franciaország-Magyarország 33-30 (16-18)

Jól kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, elsősorban remek védekezésének és Pásztor védéseinek köszönhetően az első negyedórában végig Gyurka János csapatánál volt az előny. A kezdeti lendület támadásban némileg megtört, több labdát is eladtak a magyar játékosok, a franciák pedig lerohanásból szerzett gólokkal tapadtak, majd a magyar időkérés után át is vették a vezetést.

Az első félidő közepén a franciák kinyitották a falukat, a lövőkre kilépő, sokat ütköző harcmodor nem tetszett a magyaroknak, támadásban megállt a csapat. Felváltva vezettek a csapatok, a sok technikai hiba miatt egyik válogatott sem tudott ellépni 1-2 gólnál nagyobb különbséggel. A hajrá a magyaroknak sikerült jobban, két góllal vezettek a szünetben.

A második játékrész is hasonlóan alakult, jobbára a magyar válogatott állt jobban, de leszakítani nem tudta Franciaországot. A hajrához közeledve a nagy iram miatt egyre fáradtabbak voltak a játékosok, rengeteg volt a technikai hiba, és a kimaradt ziccer. A nagy rohanás a franciáknak jött jobban, a 48. percben újra átvették a vezetést.

Az U18-as kézilabda-válogatott kerete Forrás: MKSZ

Az utolsó tíz percre döntetlennel fordultak a csapatok, de a magyar csapat egyre többet hibázott támadásban, az eladott labdákból pedig könnyű gólokat lőttek a franciák. Öt perccel a vége előtt kettővel vezetett Franciaország, egy kimaradt magyar ziccert kínaiból lőtt góllal bosszultak meg, és a meccs során először három góllal elléptek. Innen már nem volt visszaút, 33-30-ra kikapott a magyar válogatott.

Gyurka János csapata nagyszerűen szerepelt az Európa-bajnokságon, de pont a döntőben nem tudta hozni magát. A csoportban nyolc góllal legyőzött franciák viszont felszívták magukat, és remekül kézilabdázva a hajrában felőrölték a magyar csapatot. Ez a vereség most fáj, de sok szép pillanatot okoz még ez a korosztály.