Brit csapat még nem fizetett ennyit játékosért

Angel di Maria, foci
SPAIN, Madrid : (Files) In this file picture taken on December 18, 2013, Real Madrid's Argentinian midfielder Angel di Maria celebrates after scoring during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) finals stage second-leg football match against Olimpic Xativa at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid. Manchester United have signed Argentina midfielder Angel di Maria from Real Madrid for a British record transfer fee of L59.7 million ($98 million, 75 million euros), the English Premiership club announced Tuesday, August 26, 2014. The 26-year-old's move, on a five-year contract, shatters the previous British record fee of L50m paid by Chelsea to sign Spain striker Fernando Torres from Liverpool in 2011. AFP PHOTO/ DANI POZO
Vágólapra másolva!
A Manchester Unitednél folytatja pályafutását az argentin válogatott Angel Di María, aki brit rekordösszegért igazolt új klubjába a Real Madrid labdarúgócsapatától.

A 26 éves, vb-ezüstérmes argentin szélső azt nyilatkozta, a Manchester United volt az egyetlen klub, amelyért elhagyta a Real Madridot. „Louis van Gaal egy fantasztikus edző, aki már bizonyított, minden vágyam, hogy visszasegítsem a csúcsra a klubot. Alig várom, hogy bemutatkozhassam” - mondta Di María, aki várhatóan szombaton a Burnley ellen debütál a Premier League-ben.

Az MU 59,7 millió fontot (23,46 milliárd forint) fizetett érte, az eddigi csúcsot Fernando Torres, a Chelsea világ- és Európa-bajnok spanyol csatára tartotta, akiért 2011-ben a londoniak 50 millió fontot fizettek a Liverpoolnak.

Di María rekordot döntött Forrás: AFP/Dani Pozo

Di María a világ hatodik legdrágább játékosa, nála több pénzért csak a Real Madrid fizetett a Gareth Bale (85 millió font), Cristiano Ronaldo (80 millió font), James Rodríguez (63 millió font) trióért, illetve a Barcelona Neymarért (71 millió font) és Luis Suárezért (72 millió font).

A Manchester United legutóbb 2002-ben döntött angol átigazolási rekordot, akkor Rio Ferdinandért 29 millió fontot fizetett a Leedsnek. A klub az idei átigazolási szezonban 131,7 millió fontot költött, Di María előtt megvásárolta Luke Shaw-t, Ander Herrerát és Marcos Rojót is.

A 2019-ig aláíró Di María 2010-ben a Benficától került a Real Madridhoz, s az elmúlt szezonban nagy szerepe volt abban, hogy a klub megszerezte története tizedik Bajnokok Ligája-trófeáját.

A Manchester United az új edző, Louis van Gaal irányítása alatt nem kezdte jól a szezont, ugyanis két mérkőzésen csak egy pontot szerzett.

A legnagyobb brit transzferek:

millió font név honnan hová év
59,7 Angel Di María Real Madrid Manchester Utd 2014
50 Fernando Torres Liverpool Chelsea 2013
42,4 Mesut Özil Real Madrid Arsenal 2013
38 Sergio Agüero Atlético Madrid Manchester City 2011
37,1 Juan Mata Chelsea Manchester Utd 2014
35 Andy Carroll Newcastle Liverpool 2011
35 Alexis Sanchez Barcelona Arsenal 2014