Társoldalunk:

Lampard lemondta a válogatottságot

2014.08.26. 17:49

A világbajnokság után néhány hetet még gondolkodott, majd kedden bejelentette válogatottbeli visszavonulását Frank Lampard, a Manchester City angol középpályása.

"Nagyon nehéz volt meghoznom ezt a döntést, azért gondolkodtam rajta még ennyit a világbajnokság óta" - idézte Lampardot a BBC. "Mindig is rendkívül büszke voltam, és megtiszteltetésnek éreztem, hogy az országot képviselhettem. És be kell vallanom, visszatekintve a 106 válogatottságomra, élveztem minden percét annak, amit a nemzeti mezben tölthettem."

A 36 éves játékos - aki fél évig kölcsönben a Manchester Cityt erősíti, később pedig az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) új csapatában, a New York City FC-ben szerepel majd - 106 mérkőzésén 29 gólt szerzett, legemlékezetesebb megmozdulása mégis a németek elleni 2010-es vb-nyolcaddöntőben volt, amikor lövése a felső lécről a gólvonal mögött landolt, de a bíró nem adta meg a gólt. 

Eljött a válogatottbeli búcsú idejeForrás: AFP/Mladen Antonov

Lampard júniusban távozott - 13 idény után - a Chelsea-től, amellyel háromszor nyerte meg a Premier League-et, négyszer az FA-kupát, kétszer pedig a Ligakupát, s egy-egy alkalommal a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is a legjobbnak bizonyult.

Nála több válogatottsággal csak öten rendelkeznek Angliában: Peter Shilton (125), David Beckham (115), Steven Gerrard (114), Bobby Moore (108) és Ashley Cole (107).