Lampard lemondta a válogatottságot

Frank Lampard, foci
UNITED STATES, Miami Gardens : (Files) In this file picture taken on June 7, 2014, England midfielder Frank Lampard waves from the bench before the friendly match between England and Honduras at Miami Sun Life Stadium in Miami Gardens, Florida. England midfielder Frank Lampard announced his retirement from international football after a career spanning 15 years on Tuesday, August 26, 2014. The 36-year-old's 106th and final cap for his country came on June 23 when he captained England in their final World Cup game against Costa Rica. Lampard said in a statement released by his management company: "I have taken the decision to retire from international football. "It has been a very tough decision for me to make which is why I have given it so much thought since the World Cup." AFP PHOTO MLADEN ANTONOV
Vágólapra másolva!
A világbajnokság után néhány hetet még gondolkodott, majd kedden bejelentette válogatottbeli visszavonulását Frank Lampard, a Manchester City angol középpályása.

"Nagyon nehéz volt meghoznom ezt a döntést, azért gondolkodtam rajta még ennyit a világbajnokság óta" - idézte Lampardot a BBC. "Mindig is rendkívül büszke voltam, és megtiszteltetésnek éreztem, hogy az országot képviselhettem. És be kell vallanom, visszatekintve a 106 válogatottságomra, élveztem minden percét annak, amit a nemzeti mezben tölthettem."

A 36 éves játékos - aki fél évig kölcsönben a Manchester Cityt erősíti, később pedig az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) új csapatában, a New York City FC-ben szerepel majd - 106 mérkőzésén 29 gólt szerzett, legemlékezetesebb megmozdulása mégis a németek elleni 2010-es vb-nyolcaddöntőben volt, amikor lövése a felső lécről a gólvonal mögött landolt, de a bíró nem adta meg a gólt.

Eljött a válogatottbeli búcsú ideje Forrás: AFP/Mladen Antonov

Lampard júniusban távozott - 13 idény után - a Chelsea-től, amellyel háromszor nyerte meg a Premier League-et, négyszer az FA-kupát, kétszer pedig a Ligakupát, s egy-egy alkalommal a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is a legjobbnak bizonyult.

Nála több válogatottsággal csak öten rendelkeznek Angliában: Peter Shilton (125), David Beckham (115), Steven Gerrard (114), Bobby Moore (108) és Ashley Cole (107).