Vágólapra másolva!
A Manchester United csúfos, 4-0-s vereséget szenvedett az MK Dons csapatától az angol Ligakupában, de nem ez volt az első alkalom az utóbbi húsz évben, hogy egy sztárcsapat ekkorát égett. Dzsudzsákék például egy tízest gurítottak a holland szuperrangadón, de kapott már hetet a brazil válogatott és a Roma, hatot a Fradi, ötöt a Real Madrid, és négyet a Barcelona, valamint a Milan is.

Ha már apropót adott a megváltóként várt Louis van Gaal vezetésével a feltámadását egyelőre elhalasztó ManUnited bukása, akkor úgy fair, ha összeállításunkat egy manchesteri szuperprodukcióval kezdjük.

Manchester United-AS Roma 7-1

A 2006/2007-es Bajnokok Ligája-szezon negyeddöntőjének első meccsén az AS Roma hazai pályán 2-1-re legyőzte az angolokat, így nagy reményekkel várták Tottiék a visszavágót. Ott azonban a manchesteriek 20 perc után már 3-0-ra vezettek, és meg sem álltak hétig, 7-1-re nyertek, ezzel 8-3-as összesítéssel léptek tovább. A visszavágón Michael Carrick mellett Cristiano Ronaldo is duplázott, de a kezdőcsapatban volt Ryan Giggs is, aki most Louis van Gaal segítője Manchesterben.


Brazília-Németország 1-7

Ha már 7-1, akkor muszáj idevenni az idei világbajnokság legjét, a brazil-német elődöntőt, amikor a későbbi aranyérmes németek a földbe döngölték a brazilokat - pedig a szünetben (0-5) állítólag megbeszélték, hogy nem alázzák meg a házigazdát. Nem sikerült nekik, a brazil válogatott története legnagyobb verését kapta.


Barcelona-Real Madrid 5-0

A brazil-németen Marcelo és Özil is pályára lépett, akárcsak a Real Madridban a spanyol bajnokság 2010-es csúcsrangadóján, amikor a Barcelona 5-0-ra leigázta az ősi riválist, és ezzel megelőzte a tabella élén. A Real-játékosok nehezen viselték a vereséget, Cristiano Ronaldo 2-0-nál meglökte az ellenfél edzőjét, majd a lefújás előtt Sergio Ramos felrúgta Messit, és pofon vágta Puyolt, amiért kiállították. José Mourinho, a madridiak akkori vezetőedzője pályafutása legszégyenteljesebb vereségének nevezte a meccset, amely egyébként az első El Clasicója volt.


Alcorcon
-Real Madrid 4-0

Nem akarunk a Realon élcelődni, de nem maradhat ki az összeállításból az Alcorcon elleni Király Kupa-csata sem. A legjobb 32 között a harmadosztályú kiscsapat otthon 4-0-ra alázta le a királyiakat, akik ugyan nem a legjobb csapatukkal álltak ki, de a Dudek - Arbeloa, Albiol, Metzelder, Drenthe - M. Diarra, Guti - Granero, Raúl, Van der Vaart - Benzema összeállítású együttes akkor a világ bármelyik csapata ellen győzelmi esélyekkel lépett volna pályára. Az Alcorcon ellen azonban esélyük sem volt. A visszavágót ugyan a Manuel Pellegrini vezette Real 1-0-ra megnyerte, de simán kiesett.


Milan-Barcelona 4-0

Az ősi ellenség Barcelona is kapott már komoly focileckét, például az 1994-es BEK-döntőben a Milan tángálta el a katalánokat úgy, hogy arra aztán senki nem számított. Mindenki a Ronald Koemannal, Guardiolával, valamint a félelmetes Sztoicskov, Romário csatárkettőssel felálló Barcelonát tartotta a finálé favoritjának, már csak azért is, mert a Milanból sérülés vagy eltiltás miatt olyan kulcsemberek hiányoztak, mint Baresi, Costacurta, Van Basten, Brian Laudrup és Papin. A középpályán fantasztikusan játszó Boban és Desailly vezérletével azonban a Milan alaposan meglepte a világot és a katalán sztárcsapatot.


Deportivo La Coruna-Milan 4-0

Hasonló verésbe futott bele a Milan tíz évvel később. A BL-negyeddöntő első meccsén a Cafú, Nesta, Maldini, Pirlo, Seedorf, Kaká és Sevcsenko nevével fémjelzett félelmetes olasz csapat 4-1-re nyert a Deportivo La Coruna ellen. Mindenki azt hitte, hogy csak formalitás lesz a visszavágó, és bár a Milan nem állt fel tartalékosan Spanyolországban sem, a Depor a félidőben már 3-0-ra vezetett, végül pedig 4-0-ra nyert, és 5-4-es összesítéssel továbbjutott, a szezon legnagyobb meglepetését szolgáltatva.


PSV - Feyenoord 10-0

A 2010/11-es holland bajnoki szezonban a PSV egészen elképesztő focileckét adott régi nagy riválisának, a Feyenoordnak. Noha az eindhoveniek vezették a tabellát, a Feyenoord pedig csupán a 15. helyen tanyázott, senki nem gondolta, hogy egy ilyen rangadón ekkora különbség kialakulhat. Az azóta keletre vándorolt Dzsudzsák Balázs két góllal vette ki a részét a sikerből. A meccs krónikájához tartozik, hogy a Feyenoordból a 34. percben kiállították Kelvin Leerdamot, akkor a PSV még csak 1-0-ra vezetett.


Újpest - Ferencváros 6-0

Bár tíz nem volt közte, és már négy éve történt, a fradisták emlékezetébe örökre bevésődött a 2010-es bajnoki, amikor az Újpest hazai pályán 6-0-ra kiütötte a Ferencvárost. A lilák 1-0-ra vezettek, amikor a 39. percben kiálíltották a Fradi legnagyobb sztárját, Marek Heinzet, a vendégek ettől összeestek, és sorban kapták a gólokat. A meccset a szurkolói botrányok miatt háromszor félbe kellett szakítani, a szünetben pedig a katalánok híres-hírhedt Jimmy Jumpja - ahogy azt az Origónak előtt megígérte - befutott a pályára, lőtt egy nagy gólt, majd a biztonsági emberek húzták vonszolták le a hason csúszó provokatőrt. (De hogy igazságosak legyünk, egy szégyenletes Újpesti meccset is ide sorolhatunk: 2006 júliusában, az UEFA-kupa első selejtezőkörében a lilák otthon 4-0-ra kikaptak a liechtensteini Vaduztól.)