Vágólapra másolva!
Az AC Milanban folytatja pályafutását Fernando Torres, az olasz klub péntek este jelentette be, hogy két évre kölcsönveszik a Chelsea világ- és Európa-bajnok futballistáját.

A klub közleménye szerint a 30 éves csatár szombaton vesz majd részt az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. Torres 2011-ben szigetországi rekordot jelentő 50 millió fontért - amelyet a napokban döntött csak meg a Manchester United Angel Di María leigazolásával - került a londoniakhoz a Liverpooltól, de meg sem tudta közelíteni korábbi teljesítményét.

A Chelsea a nyáron Diego Costát és Didier Drogbát is megszerezte, így Torresnek minden bizonnyal csak a cserepadon lett volna hely.

Fernando Torres a Chelsea-ben Forrás: AFP/Patrick Stollarz

A Milan első kölcsönvételi ajánlatát visszautasította a Chelsea, aztán az olasz csapat 10 millió fontot ajánlott a játékosért, de ezt is vonakodott elfogadni a londoni klub. Most mégis az első opció, a kölcsönszerződés jött létre, amihez valószínűleg az is hozzájárult, hogy a Chelsea-nek már Torres hatalmas fizetése miatt is megérte megválni a Liverpooltól igazolt csatártól.

A szerződés részleteit az orvosi vizsgálat után hozzák nyilvánosságra a felek.